Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τσίπρας
Αριστερός και προοδευτικός στόχος είναι η ανάκαμψη της οικονομίας
"Δεν νιώθω ότι έχω αλλάξει σε ό,τι αφορά στο αξιακό μου περιεχόμενο, του στόχους μου", τόνισε ο πρωθυπουργός στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ
Παρασκευή, 15/07/2016

"Δεν νιώθω ότι έχω αλλάξει σε ό,τι αφορά στο αξιακό μου περιεχόμενο, του στόχους μου", τόνισε ο πρωθυπουργός στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ και σημείωσε ότι συνεχίζει να ψάχνει λύσεις στα προβλήματα και επιδιώκει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση των διεθνών συσχετισμών και των δυνατοτήτων της χώρας. "Σήμερα αριστερός και προοδευτικός στόχος είναι η ανάκαμψη της οικονομίας και οι θέσεις εργασίας", τόνισε. Δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019 και πως τότε "θα κριθούμε". Είπε ότι η σχέση με τον κόσμο υπάρχει, "δεν έχουμε χωρίσει", "θα τον κερδίσουμε ξανά αυτόν τον κόσμο με τα αποτελέσματα της πολιτικής μας".

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αναμφισβήτητα η συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση περιέχει και επώδυνους συμβιβασμούς, ότι όμως "περάσαμε τον δύσκολο κάβο της 1ης αξιολόγησης με τις λιγότερες δυνατές πληγές", τις οποίες "πρέπει να τις επουλώσουμε" και πως υπάρχει και πραγματική προοπτική ανάκαμψης για πρώτη φορά και όχι "εικονική" όπως επί Σαμαρά. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει πλέον αβεβαιότητα ως προς την παραμονή μας στην ευρωζώνη, ότι οι συνθήκες στην αγορά είναι δύσκολες, αλλά υπάρχει προοπτική. Είπε ακόμη ότι η μετάβαση στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή και πως ο στόχος είναι ανταγωνιστική οικονομία και δίκαιη κοινωνία, για να τονίσει ότι σε 5 χρόνια -στα 200 χρόνια από την επανάσταση-, να έχουμε μια Ελλάδα που θα πατά στα πόδια της και θα μπορεί να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία, με κανονικότητα, χαμηλή ανεργία. Έχουμε κάνει σφάλματα, άλλωστε και η Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχτηκε ότι έχει κάνει, είπε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος της οικονομίας πρέπει να κινηθεί η αγορά, να πάνε καλά -όπως πάνε- τα έσοδα, ώστε να χαλαρώσει η φορολογία και πως γίνονται συνεχείς παρεμβάσεις για την οικονομία. Ως προς το θέμα των πλεονασμάτων υπογράμμισε πως το 3,5% του 2019 δεν είναι για να το διατηρήσουμε και πως καμία οικονομία δεν μπορεί να έχει συνέχεια τέτοια πλεονάσματα. Τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι σε φάση διαπραγμάτευσης για μικρότερα πλεονάσματα.

Υπογράμμισε ότι "η Ευρώπη είναι σαν τον υπνοβάτη που βαδίζει στον γκρεμό, πρέπει να αφυπνιστεί", σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος για την Ευρώπη δεν είναι ο "τεμπέλης Νότος" αλλά η ακροδεξιά και ο απομονωτισμός.
 
 "Σεβόμαστε τη δικαιοσύνη, αλλά όχι τους επίορκους δικαστικούς"

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την υπόθεση Siemens, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι "σεβόμαστε τη δικαιοσύνη, αλλά όχι τους επίορκους δικαστικούς".

Συγκεκριμένα, είπε ότι "ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η χώρα περνάει δύσκολα, θα υποστούμε ενδεχομένως και θυσίες με μια προοπτική, αλλά αυτό που δεν μπορεί να δεχτεί ο κόσμος είναι τη μεγάλη αδικία: κάποιοι να περνάνε ζάχαρη κι ο κόσμος να πληρώνει, και κάποιοι να τα έχουν κάνει πλακάκια με κάποιους επίορκους δικαστικούς και να μην αποδίδεται δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο".

Είπε ότι "η Siemens παντού διέφθειρε, αλλά κάποιοι μπήκαν στην φυλακή, κάποιοι πλήρωσαν", ενώ "στην Ελλάδα το παλιό πολιτικό σύστημα είχε 2% στα ?μαύρα ταμεία' και κανένας δεν έχει πληρώσει και κάποιοι τα κάνουν πλακάκια για να αναβάλλονται οι δίκες". "Ε αυτό πρέπει να σταματήσει", σημείωσε και πρόσθεσε: "Όλοι σεβόμαστε τη δικαιοσύνη, τον θεσμό, τη λειτουργία του, την αυτονομία του, όχι τους επίορκους δικαστικούς όμως, και κάποιοι πρέπει να πουν τη γλώσσα της αλήθειας και να λειτουργήσουν με μια προοπτική αυτοκάθαρσης".

"Αν δεν ψηφίσουν την απλή αναλογική θα είναι ιστορικός αυτοχειριασμός και δημοκρατικό ατόπημα"

Ο πρωθυπουργός απέκρουσε αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση φέρνει αργά τον εκλογικό νόμο και τόνισε πως "τώρα είναι η ώρα να κουβεντιάσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος". Σημείωσε ότι η απλή αναλογική είναι πάγια θέση της Αριστεράς και ότι έχει κλείσει ο κύκλος της Μεταπολίτευσης με κόμματα του 40%-45%.

Ανέφερε ότι τα κόμματα της κεντροαριστεράς στις εκλογές του Σεπτέμβρη έλεγαν ότι δεν μπαίνουν σε κυβέρνηση χωρίς τη ΝΔ και τους έστειλε μήνυμα ενόψει της ψήφισης του εκλογικού νόμου, τονίζοντας πως "η ψήφιση του εκλογικού νόμου είναι ιστορική πρόκληση" και ότι "σε λίγο καιρό κανείς δεν θα θυμάται τι είχε στο μυαλό της η κ. Γεννηματά, αλλά ποια είναι η τοποθέτηση της σε σχέση με όσα έλεγε λίγο καιρό πριν". Θεωρώ, συμπλήρωσε, αδικαιολόγητη μια τέτοια στάση πλήρους άρνησης.

Ανέφερε ότι χρειάζεται απλή αναλογική για να έχει δημοψηφισματικό χαρακτήρα η συνταγματική αναθεώρηση, ότι έχει κόστος και πως όμως εντάσσεται σε ένα συνολικό όραμα που έχει για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Είπε ότι δεν γνωρίζει αν θα συγκεντρωθούν 200 ψήφοι και πως "εμείς κάνουμε το καθήκον μας". Σημείωσε ότι δεν αλλάζει η θέση για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και ότι δεν κάνει μικροϋπολογισμούς η κυβέρνηση, αλλά ότι πάει τον κοινό παρονομαστή των συζητήσεων που έγιναν με τα άλλα κόμματα: Κατάργηση μπόνους και ψήφο στα 17. Ανέφερε ότι δεν έχει δογματική προσέγγιση για το κατώφλι του 3%, ότι αν συμφωνούσαν και άλλοι μπορεί να το μείωναν, για να προσθέσει ότι όμως δεν το βλέπει πιθανόν να αλλάξει, αν και δεν το αποκλείει και ότι πάντως δεν είναι αυτό το βασικό θέμα. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν συνυπολογίζει τις ψήφους της ΧΑ και πως θέλει να πείσει τα κόμματα του δημοκρατικού χώρου, υπογραμμίζοντας: "Αν δεν ψηφίσουν θα είναι ιστορικός αυτοχειριασμός και δημοκρατικό ατόπημα" και προσθέτοντας πως το ίδιο λάθος έκανε η αριστερά το 1989.

"Ώριμη η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό"

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε "ώριμη σκέψη" την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό και πως οι αρμοδιότητες του ΠτΔ πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος. Παράλληλα, χαρακτήρισε την δυαρχία ως μη εποικοδομητική. Είπε ότι δεν σκέφτεται δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος, δεν προβλέπεται από τον νομοθέτη, συμβουλευτικά ίσως, αλλά αυτό είναι δεύτερη και τρίτη σκέψη. Είπε ακόμη ότι ώριμο είναι και το να υπάρχει στην χώρα σταθερή θητεία κυβερνήσεων.

Είπε ακόμη πως η συνταγματική αναθεώρηση θα αποκαταστήσει ορισμένες διεγνωσμένες δυσλειτουργίες, όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

"Οι 4 άδειες κατοχυρώνουν υγιές περιβάλλον και βιώσιμα σχήματα"

Μιλώντας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι 4 άδειες κατοχυρώνουν υγιές περιβάλλον και βιώσιμα σχήματα. Εξήγησε ότι η διαφημιστική πίτα είναι περίπου 200 εκατ. ετησίως, ότι το λειτουργικό κόστος ενός βιώσιμου καναλιού είναι περίπου 50 εκατ. και πως έτσι προκύπτουν οι 4 άδειες.

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα μεγάλου καναλιού που έχει μετόχους 3 από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες, ωστόσο δεν είναι βιώσιμο. Μακριά από μας η κατηγορία ότι θέλουμε να φιμώσουμε ή να ελέγξουμε, υπογράμμισε και σημείωσε ότι ο διαγωνισμός θα είναι η πιο αδιάβλητη διαδικασία πέρα από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν κρίνει αν ο Καλογρίτσας, ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος ή όποιος άλλος θέλει άδεια, έχουν υγιείς επιχειρήσεις και πως θεσμική επιλογή είναι να πάρει άδεια αυτός που θα πληρώσει τα περισσότερα και θα είναι εντάξει τα χαρτιά του. Σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένας με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους, ακόμα και αν είναι προμηθευτής του δημοσίου και πως το μόνο που μπορεί να γίνει για την αντιμετώπιση της διαπλοκής είναι η κατοχύρωση της βιωσιμότητας του σχήματος.

"Χωρίς το δημοψήφισμα και την πολιτική αλλαγή τα πράγματα θα ήταν χειρότερα"

Ο πρωθυπουργός είπε ότι στην πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης η χώρα αντιμετώπισε έλλειψη ρευστότητας, ασφυξία, σκληρή διαπραγμάτευση αλλά και στιγμές μεγάλης ανάτασης και λαϊκής ευφορίας. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ότι υπάρχουν επώδυνες ισορροπίες και συμβιβασμοί.

Συγκρίνοντας με την κυβέρνηση Σαμαρά, είπε ότι εκείνη είχε σταματήσει έξι μήνες κάθε επαφή με τους εταίρους, γιατί είχε μπροστά του την 5η αξιολόγηση που πολύ δύσκολα θα την έφερνε εις πέρας, εν αντιθέσει με τη συμφωνία της σημερινής κυβέρνησης που, όπως είπε, εξοικονομεί 20 δισ. από τα πλεονάσματα και βάζει στο τραπέζι το χρέος. Χαρακτήρισε αστήρικτη τη συζήτηση για το κόστος της διαπραγμάτευσης, καθώς συγκρίνει στόχους με πραγματικότητα και πως οι τωρινές προβλέψεις είναι ρεαλιστικές γιατί θα πέσουν στην οικονομία 10 δισ. ως το τέλος του 2016. Εξοικονομούμε από επιτόκια 2 δισ. ετησίως.

Σχετικά με την περίοδο του δημοψηφίσματος, σημείωσε ότι δεν είχε ποτέ σχέδιο να βγάλει τη χώρα απ' το Ευρώ και πως στόχος ήταν να τιμήσει στο ακέραιο την εντολή του Γενάρη για καλύτερη συμφωνία, κάτι που, όπως είπε, επετεύχθη σε πολλά σημεία. Ανέφερε ότι προφανώς είχε ζητήσει από τον τότε αρμόδιο ΥΠΟΙΚ να του δώσει μια εικόνα για το τι θα συμβεί αν η χώρα έβγαινε εκτός ευρωζώνης και πως μάλιστα αυτά που διάβασε στη σχετική μελέτη του ήταν ένας από τους λόγους που συνέτειναν στο να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην βρεθούμε εκτός, γιατί οι επιπτώσεις θα ήταν οδυνηρές για τους πιο αδύναμους. Σημείωσε ότι προετοιμασία για παράλληλο νόμισμα δεν υπήρχε και επίσης διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε κάποια συζήτηση περί εμπλοκής του στρατού σε περίπτωση Plan B.

Είπε ότι επιδιώχθηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα είτε επενδύσεων στην Ελλάδα είτε και ενός πρόσκαιρου δανεισμού από άλλες χώρες, όχι όμως για να αντιμετωπίσουμε το χρέος, αλλά για να έχουμε μια δυνατότητα ανάσας στην περίοδο της διαπραγμάτευσης.

Επισήμανε το ενδιαφέρον που είχαν Ομπάμα και Τζακ Λιου, που δεν κρύβουν ότι είναι αντίθετοι με τη λιτότητα και ανέφερε ότι στη Βαρσοβία ο Μπ. Ομπάμα είπε ότι για το θέμα αυτό τσακώνεται 8 χρόνια με τον Σόιμπλε. Ανέφερε ότι ο Β. Σόιμπλε στην διαπραγμάτευση είχε ετοιμάσει μια ατιμωτική συμφωνία για ταμείο 50 δισ. στο Λουξεμβούργο, και πως Γαλλία και Ιταλία συνέβαλλαν να μην υπάρξει ατιμωτική συμφωνία. Ο κ. Τσίπρας είπε πως όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης μας μετέφερε μήνυμα Σόιμπλε να τα βρούμε για Grexit, κατάλαβα το σχέδιο του αντίπαλου.

Κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι είχε σχεδιάσει "αριστερή παρένθεση". Σε αντίθεση με τη συμφωνία που ετέθη στο δημοψήφισμα που ήταν επώδυνη και χωρίς χρηματοδότηση, είπε, με το δημοψήφισμα επετεύχθη μια νέα συμφωνία που καλύπτει τις ανάγκες σε χρηματοδότηση τρία χρόνια, επιτεύχθηκαν χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, διατηρήθηκαν οι κύριες συντάξεις, αποφεύχθηκε η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, προστατεύθηκε η πρώτη κατοικία. Πρόσθεσε ότι υπήρξε επώδυνος συμβιβασμός στο ΕΚΑΣ (σταδιακή περικοπή αντί για άμεση), με στόχο το 2018, με την εθνική σύνταξη να φτάσουμε σε αντίστοιχες αποδοχές. "Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για ανεντιμότητα", ίσως θα μπορούσαν να μας κατηγορήσουν ότι δεν καταφέραμε περισσότερα, "κανείς όμως δεν λέει ότι με τον Σαμαρά θα ήμασταν καλύτερα", είπε.

Τόνισε ότι η επιλογή της κυβέρνησης ήταν ή συμφωνία και όχι τα capital controls, στα οποία εξαναγκάστηκε η κυβέρνηση από ενέργειες στις οποίες προχώρησε μερίδα των εταίρων.

 "Η χώρα μας είναι σημαντικός διεθνής παίκτης"

"Η Ελλάδα έχει πλεονεκτήματα στην προσέλκυση επενδύσεων. Πρέπει να δημιουργήσει και άλλα", τόνισε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας για φιλικό περιβάλλον σε επενδυτές και για ταχύτερη δικαιοσύνη, για να σχολιάσει ότι χρειάζεται πραγματική δικαιοσύνη, "όχι σαν τις εικόνες ντροπής που είδαμε πρόσφατα", καταπολέμηση της διαφθοράς και σταθερό φορολογικό περιβάλλον, το οποίο με τον αναπτυξιακό νόμο δίνεται για 12 χρόνια.

Χαρακτήρισε αδικαιολόγητο τον θόρυβο για το θέμα με την COSCO, παραμονή του ταξιδιού του στην Κίνα, καθώς δεν υπήρξαν αλλαγές στον νόμο και πως το κρίσιμο της διαπραγμάτευσης είχε τελειώσει έναν μήνα πριν. Επισήμανε ότι ο Θ. Δρίτσας στη συμφωνία προστάτευσε τις εργασιακές σχέσεις.

Ως προς τις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, ανέφερε ότι ο Κ. Καραμανλής είχε ανοίξει ένα μονοπάτι και πως τώρα αυτό γίνεται λεωφόρος, γιατί η στρατηγική της Κίνας για ταχύτερη μεταφορά των εμπορευμάτων στην Ευρώπη, συμπίπτει με την ελληνική στρατηγική για αξιοποίηση της γεωγραφικής μας θέσης. Η χώρα μας είναι σημαντικός διεθνής παίκτης, υπογράμμισε. Η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της καρπαζιάς και το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.

Αναφέρθηκε στο ίδιο υψηλό επίπεδο σχέσεων και με την Ρωσία, για να σημειώσει γενικότερα ότι ο ρόλος της χώρας αναβαθμίζεται σε διεθνές επίπεδο και πως η Ελλάδας αξιοποιεί τις δυνατότητες της (Τριμερείς Ελλάδας Κύπρου με Αίγυπτο, Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανο, τρεις έως τώρα επισκέψεις στην Τουρκία).

Ο πρωθυπουργός τόνισε την προσπάθεια βελτίωσης των όρων των συμφωνημένων ιδιωτικοποιήσεων που βρήκε. Είπε ότι στο Ελληνικό το τίμημα είναι χαμηλό και πάει όλο στο χρέος, ωστόσο πέτυχε 1,2 δισ. άμεσες επενδύσεις, 2.000 στρέμματα πρασίνου, μείωση της δόμησης, ανοιχτό μέτωπο στην θάλασσα, διατήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Είπε ότι προχώρησαν ιδιωτικές επενδύσεις, ξεκόλλησαν έργα με δημόσιο όφελος όπως οι 5 οδικούς άξονες.

 "Η αντιπολίτευση έχει συνολική, χωρίς στρατηγική, αντίθεση"

"Κόμμα διαμαρτυρίας" χαρακτήρισε τη ΝΔ ο πρωθυπουργός. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την διαμαρτυρία και ότι έχει συνολική αντίθεση χωρίς στρατηγική και πως από την πρώτη στιγμή της εκλογής του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΝΔ, ζητούν εκλογές. Τόνισε πως η κριτική είναι καλοδεχούμενη αλλά χρειάζεται και συναίσθηση ευθυνών. Απέκρουσε τις κατηγορίες για "βόλεμα" κομματικών, λέγοντας ότι "οι προηγούμενοι τις μοίραζαν εξόφθαλμα με το 4-4-2", ενώ το γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση έκανε διαγωνισμό για τις θέσεις των διοικητών νοσοκομείων.

Συναφείς αναρτήσεις
Δεν θέλει να αλλάξει μόνος το Σύνταγμα
«Ενδεχομένως ο πήχης της αυτοδυναμίας στην ενισχυμένη αναλογική να ανέβει», εκτίμησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ...
Τσίπρας για υποκλοπές
«Τι κατέδειξε το debate, φίλες και φίλοι; Τι κατάλαβα εγώ από αυτή την εμπειρία, τρεις ώρες που συνομιλούσα με ...
Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ»
Θετικό ήταν το ισοζύγιο της απασχόλησης τον Φεβρουάριο του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Ωστόσο ...
156 όχι, 143 υπέρ
Όπως αναμένονταν η πρόταση δυσπιστίας καταψηφίστηκε με 156 «όχι». Υπέρ ψήφισαν 143 βουλευτές. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές (δεν ψήφισε ...
Τριήμερη συζήτηση στη Βουλή
Λίγα λεπτά μετά την κατάθεση πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας ο πρωθυπουργός ...
Κυρίαρχη η ακρίβεια
Πρόβα προεκλογικής αντιπαράθεσης αποτέλεσε αυτή τη φορά η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2023 ο οποίος υπερψηφίστηκε, ...
Αιτήσεις από 31 Οκτωβρίου
Τη  Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 13:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο Πρόγραμμα επιχορήγησης ...
Απάντηση στη Βουλή σε ερώτηση Τσίπρα
«Ήθελα να έρθω σήμερα στη Βουλή για να μου δοθεί μία ευκαιρία ενώπιον του ελληνικού λαού να ξεκαθαρίσω αλήθειες ...
Και γιατί δεν μας έκανε σοφότερους
Τα γνωστά: στα πόθεν έσχες των πολιτικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα και αφορούν τη δηλωθείσα περιουσιακή κατάσταση για ...
 
 
Συνεντεύξεις του υπουργού Ανάπτυξης στην ΕΡΤ, τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τη Νένα Κασιμάτη και το OPEN, στον Σπύρο Χαριτάτο και τη Χρύσα Φώσκολου. ...
Τέσσερις παρεμβάσεις που υλοποιεί το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε στενή συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για την ενίσχυση της ...
Οι λειτουργικές συνθήκες στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα βελτιώθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της έρευνας PMI από ...
Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση βρίσκεται η πορεία πέντε ιδιωτικών επενδυτικών έργων που έχουν υπαχθεί στη διαδικασία της "Επιτάχυνσης και διαφάνειας υλοποίησης ...
Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι τρία (3) επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την ανάπτυξη του Κυβερνητικού ...
Ο στόχος για μείωση του δημοσίου χρέους απαιτεί το συνδυασμό δημοσιονομικής σύνεσης με την εφαρμογή μιας φιλοεπενδυτικής πολιτικής, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας ...
«Κοινή συνισταμένη όλων μας είναι η προσπάθεια για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών και αυτό προϋποθέτει παραγωγικές επενδύσεις για σταθερή, ισόρροπη και ...
Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2024, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ...
  «Όταν επισκέπτομαι αυτό το κτίριο, το κτίριο του ΔΝΤ, θυμάμαι πάντα τη δραματική εμπειρία της Ελλάδας κατά την προηγούμενη δεκαετία. Αυτή η κυβέρνηση ...
Η Υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη μετέβη στο Ηράκλειο Κρήτης, προκειμένου να επισκεφθεί και να ενημερωθεί για τα  ερευνητικά έργα που εκτελεί το Ινστιτούτο ...
"Πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον όλων, των νέων μας, των παιδιών μας, το πώς θα μείνουν στον τόπο τους και ιδιαίτερα στις ...
Η ελληνική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με υψηλότερο ρυθμό σε σχέση με την Ευρωζώνη, τόσο εφέτος όσο και το 2025, σύμφωνα με έκθεση ...