Και σήμερα όμως ο υπουργός Επικρατείας συνέχισε στο ίδιο μοτίβο μιλώντας στη Βουλή κατηγορώντας τους ευθέως ότι τρομοκρατούν δημόσιους λειτουργούς, όπως ο νομικός σύμβουλος του κράτους ΓιάννηςΜαντζουράνης, κι ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις γιατί "δεν τους αρέσει που βάζουν πρώτη φορά το χέρι στην τσέπη".
"Τη μέθοδο της τρομοκράτησης και της πίεσης των δημόσιων λειτουργών τη δοκιμάζουν κάποιοι με οικονομική επιφάνεια" δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βουλή ο Ν. Παππάς, και συνέχισε: "θεωρώ ότι είναι ντροπή τους, του Κοντομηνά, του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου, όλων αυτών που στήνουν δελτία γιατί θεωρούν πως μπορούν να πιέσουν τους δημόσιους λειτουργούς".
"Αεροπειρατεία"
Σε ό,τι αφορά το άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ ο κ. Παππάς αναφέρει: "Στη χώρα έχει συντελεστεί αεροπειρατεία. Εκλάπη ο αέρας της με τρόπο σκοτεινό και δόλιο. Αυτή είναι η εμπειρία του διαγωνισμού για τον ψηφιακό πάροχο. Τον διαγωνισμό δηλαδή που πραγματοποιήθηκε μόνο με ένα διαγωνιζόμενο, τους ίδιους τους ιδιοκτήτες των καναλιών.
Η ΕΡΤ είχε κλείσει πριν γίνει ο διαγωνισμός, ενώ οι άλλοι διαγωνιζόμενοι έφυγαν όταν διαπίστωσαν ότι υπάρχουν απαγορευτικά χρονοδιαγράμματα για την εκτέλεση του έργου. Όταν λοιπόν αποχώρησαν οι υπόλοιποι, οι όροι του διαγωνισμού άλλαξαν προκειμένου να διευκολύνουν ποιον άλλο; Την εταιρεία DIGEA η οποία αποτελείται από την εταιρική ενότητα των τηλεοπτικών σταθμών.
Μ’ αυτό τον τρόπο βρέθηκε η χώρα να έχει παραχωρήσει και το δίκτυο κεραιών και τα κανάλια σε μια κλειστή ομάδα επιχειρηματιών. Οι επιχειρηματίες Κοντομηνάς, Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης, Μπόμπολας, Κυριακού και Αλαφούζος έχουν όλα αυτά τα χρόνια στην κατοχή τους και το δίκτυο των κεραιών και τα κανάλια (άνευ αδείας, αντίθετα με αυτό που ρητά προβλέπει το Σύνταγμα) που μεταδίδουν το πρόγραμμά τους μέσω του δικτύου κεραιών σε όλη την Ελλάδα.
Αντιλαμβάνεται κανείς ότι όχι μόνο δημιουργήθηκε υπερσυγκέντρωση στη συγκεκριμένη αγορά, αλλά υπήρξαν και συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά παρελκόμενα αυτής της κατάστασης.
Ενα από τα παρελκόμενα ήταν ότι οι ψηφισμένοι φόροι δεν εισπράττονταν και ο συνταγματικός όρος της αδειοδότησης δεν τηρούνταν. Αυτό ήταν το καθεστώς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης το οποίο παραλάβαμε. Από τον Γενάρη του 2015 έχει ξεκινήσει μια διαρκής προσπάθεια για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου και του τοπίου της ενημέρωσης.
Εισπράξαμε φόρους που είχαν ψηφιστεί και δεν είχαν καταλογιστεί. Πενήντα εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη εισπραχθεί από τον φόρο διαφήμισης και τα τέλη χρήσης συχνοτήτων. Και βεβαίως 250 εκατ. ευρώ θα μπουν στα δημόσια ταμεία από τον διαγωνισμό αδειοδότησης. Ας αναλογιστεί ο αναγνώστης για το εάν αυτή μας η επιλογή επηρεάζει τη στάση κάποιων τηλεοπτικών σταθμών που έβλεπαν ως "σωτηρία" την απώλεια του 25% του ΑΕΠ από το 2010 έως το 2015 και ως "καταστροφή" τη σταθεροποίηση που έχει καταφέρει αυτή η κυβέρνηση.
Οι μεταρρυθμίσεις μας στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης δεν σταματούν με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες".
Νομοθετική ρύθμιση στην DIGEA
Εν τω μεταξύ, στο άρθρο ο κ. Παππάς προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση στην DIGEA να μεταδίδει μόνο πρόγραμμα αδειοδοτημένων σταθμών και θα αυστηροποιεί το πλαίσιο των ποινικών κυρώσεων σε περίπτωση παράβασης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα χορηγηθεί εξάμηνη προθεσμία για τη συμμόρφωση προς την υποχρέωση μετάδοσης και διανομής προγραμμάτων των αδειοδοτημένων σταθμών εθνικής εμβέλειας σε τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας (High Definition)
Μετά από δυο χρόνια θα πρέπει και όλες οι παραγωγές να γίνονται σε τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας.
Η πολιτεία θα εγγυηθεί το σταθερό πλαίσιο, το οποίο δεν θα πρέπει να υπονομευτεί ούτε από μια αλλαγή του αριθμού των αδειών ούτε από την δυνατότητα δικτύωσης περιφερειακών σταθμών.