Ως μία δεύτερη αλήθεια που δεν έχει ειπωθεί, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Γερμανία δεν θα διαγράψει ποτέ ελληνικό χρέος, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα πέρναγε ποτέ από τη Μπούντεσταγκ.
Στην αδυναμία να «ειπωθεί η αλήθεια» αποδίδει ο αρθρογράφος των Financial Times Wolfgang Münchau τα λάθη που έχουν γίνει στην Ευρώπη αναφορικά με την ελληνική κρίση. Κατά την άποψή του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ο παίκτης που έχει παίξει με ανοιχτά χαρτιά και έχει πει την αλήθεια περί μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους που «θέλουν να διατηρήσουν το παραμύθι για το χρέος» και αυτό τελικά θα έχει ολέθριες επιπτώσεις για την Ελλάδα.
Οπως γράφει η εφημερίδα όταν ο Τραμπ στείλει τους αντιπροσώπους του στο Δ.Σ. του Ταμείου «το κλίμα θα καταστεί ακόμη πιο εχθρικό» και ο Münchau κάνει την πρόβλεψη ότι τελικά το Ταμείο θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα «αφήνοντας του Ευρωπαίους να κακοδιαχειριστούν την κρίση».
Το άρθρο εξηγεί πώς φτάσαμε ως εδώ και στέκεται στον Ιούλιο του 2015 όπου συμφωνήθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ετησίως, μία δέσμευση που «καμία χώρα δεν κατάφερε ποτέ να διατηρήσει επ' αόριστον». Πρόκειται για έναν στόχο που η Ελλάδα δεν θα πετύχει ποτέ άρα εξηγεί η εφημερίδα η βιωσιμότητα του χρέους βασίστηκε σε μια υπόθεση που δεν μπορεί να εκπληρωθεί.
Ως μία δεύτερη αλήθεια που δεν έχει ειπωθεί, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Γερμανία δεν θα διαγράψει ποτέ ελληνικό χρέος, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα πέρναγε ποτέ από τη Μπούντεσταγκ.
Αλλά το σημείο του άρθρου που είναι βαρύ, είναι αυτό που αφορά την Ελλάδα και τη συνενοχή των Ελλήνων, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται ως «ενοχλητική». Γράφει ο αρθρογράφος ότι ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι το πλεόνασμα του 3,5% είναι αυτοκτονία, τελικά το δέχτηκε και ακόμα χειρότερα διέπραξε το «καταστροφικό λάθος» να ταχθεί με την ΕΕ κατά του ΔΝΤ, του μόνου θεσμού που υποστήριζε την ελάφρυνση του χρέους. Οπως αναφέρεται, επρόκειτο για «λάθος υπολογισμό της ελληνικής κυβέρνησης που «έκρινε ότι μπορεί να έλθει σε συμβιβασμό με την ΕΕ και θεώρησε λανθασμένα ότι το ΔΝΤ δεν θα εμπλακεί σε μια τέτοια συμφωνία».
Αν το ΔΝΤ βγει εκτός προγράμματος τότε ή «η Αθήνα θα πτωχεύσει το καλοκαίρι και θα γίνει Grexit ή το Βερολίνο θα δεχθεί μια ανακούφιση χρέους λίγους μήνες πριν τις εκλογές: όπως και να έχει θα είναι μια εξουθενωτική μάχη».