Με ορατή την έξοδο της χώρας από την κρίση, καθώς μπαίνει στην τελική ευθεία η συμφωνία-πακέτο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό να πάρουν πρωτοβουλίες για να διαμορφωθεί ένα άλλο πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό της χώρας σε ό,τι αφορά τις σχέσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης.
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με το θέμα της διαπραγμάτευσης προέταξε την επιδίωξη της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας και το κλείσιμο της β' αξιολόγησης στο Eurogroupμ στις 22 Μαΐου.
Το στέλεχος της Κουμουνδούρου υπογράμμισε, δε, την ανάγκη το «προσύμφωνο» Μέρκελ-Λαγκάρντ να γίνει συγκεκριμένη δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των θεσμών.
«Αυτό που τώρα φαίνεται να προχωρά είναι μία συμφωνία-πακέτο, που επιτρέπει στην Ελλάδα να βγει από την κρίση και εξασφαλίζει ανάπτυξη, ταχύτερη μείωση της ανεργίας, ελάφρυνση του χρέους και χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το '18», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Για την κοινωνική δυσφορία και απογοήτευση, ο ίδιος τόνισε ότι «ο κόσμος περιμένει να δει στην τσέπη του την αλλαγή. Πρέπει, επομένως, να φύγουμε από τη διαπραγμάτευση και να περάσουμε στην αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση».
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Παπαδημούλη - Άδωνι
Ο Ελληνας ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
«Αυτό που εισπράττω είναι ότι η τεχνική συμφωνία μπορεί να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας, ώστε μετά να έχουμε τη νομοθέτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, που θα επιτρέψει στο Eurogroup της 22ης Μαΐου να είναι καρποφόρο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι κλειδί είναι η συμφωνία για χρέος και ελάφρυνση, αλλά και χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το '18.
«Η Σύνοδος των χωρών του Νότου είναι μία Σύνοδος που έγινε θεσμός, που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αντίβαρο στη γερμανοκρατία και την κυριαρχία του Βερολίνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επισήμανε.
Ο ίδιος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό να πάρουν πρωτοβουλίες για να διαμορφωθεί ένα άλλο πολιτικό κλίμα σε ό,τι αφορά στις σχέσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης και ειδικότερα, υπογράμμισε:
«Να καλέσει ο Αλ. Τσίπρας τον Κυρ. Μητσοτάκη να σταματήσει επιτέλους να παίρνει γραμμή από τον έξαλλο αντιπρόεδρό του Άδ. Γεωργιάδη. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατήσει, προκειμένου να φύγουμε από λογικές εμφυλιοπολεμικού διχασμού, που τροφοδοτούν ορισμένοι έξαλλοι κύκλοι της ΝΔ με ακροδεξιό άρωμα».
Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός ευρύτερου δυνατού διαλόγου σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί, όπως εξήγησε, χωρίς την ευρύτερη δυνατή ομοψυχία «δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ούτε την πρόκληση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας, ούτε την πρόκληση της αντιμετώπισης της επιθετικότητας της τουρκικής ηγεσίας».