Δύο χρόνια λειτουργία συμπλήρωσε το Cosmote History, το ελληνικό κανάλι με ντοκιμαντέρ, που δημιουργήθηκε από τον Όμιλο ΟΤΕ και αναδείχθηκε στο δημοφιλέστερο κανάλι ντοκιμαντέρ της Cosmote TV.
Στα δύο αυτά χρόνια, το Cosmote History έχει φέρει σε πρώτη τηλεοπτική προβολή 24 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή Cosmote TV, έχει προβάλλει περισσότερους από 1.000 τίτλους ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ενώ έχει εξασφαλίσει μεγάλες διεθνείς παραγωγές για την Ελλάδα από κορυφαία δίκτυα και εταιρείες διανομής, όπως το National Geographic, το BBC, το ARTE France, το CBS, το PBS κ.ά.
Επίσης, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς και ιδρύματα, όπως το Πολεμικό Μουσείο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς, η Ταινιοθήκη της Ελλάδας και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, το κανάλι έχει διασώσει, ψηφιοποιήσει και προβάλει για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, σπάνια κινηματογραφικά αρχεία και υλικό μεγάλης ιστορικής αξίας.
«Η Ελλάδα είναι μία χώρα με ανεξάντλητο ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο. Με το Cosmote History στόχος μας ήταν να αναδείξουμε αυτόν τον πλούτο και να φέρουμε τους συνδρομητές μας πιο κοντά στην ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας. Σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, να κάνουμε τους συμπολίτες μας περήφανους για την κληρονομιά τους. Η υψηλή θέση που έχει κατακτήσει το κανάλι στην προτίμηση των τηλεθεατών, δείχνει ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε για τα δύο χρόνια λειτουργίας του καναλιού.
Στα σχέδια του Ομίλου ΟΤΕ είναι το περιεχόμενο του Cosmote History να διατεθεί για τις εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές ανάγκες των μαθητών στα σχολεία. «Όραμά μας είναι το Cosmote History να γίνει η παρακαταθήκη του Ομίλου ΟΤΕ για τις επόμενες γενιές. Γι’ αυτό, σκοπεύουμε να θέσουμε τα ντοκιμαντέρ που έχουμε εξασφαλίσει για το πρόγραμμα του καναλιού, στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των μαθητών», σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.