Παρά τα ενθουσιώδη νέα που ήρθαν από τις Βρυξέλλες για το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο ανήλθε στο 4,2%, ή 7 δις. ευρώ ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους, στην αγορά των ομολόγων επέστρεψε η νευρικότητα.
Μένοντας στο τρίτο θέμα, πλάγια η κίνηση των Ελληνικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετους να διαμορφώνεται στο 4,04%, όταν την ίδια ώρα σημειώνονται πωλήσεις σε όλα τα Ευρωπαϊκά ομόλογα και σε όλες τις σειρές, με αποτέλεσμα των ευδιάκριτη αύξηση των αποδόσεων, κάτι δείχνει. Ότι οι περίφημες αγορές αφενός έχουν προεξοφλήσει το πρωτογενές πλεόνασμα, αφετέρου περιμένουν κάποια νέα από το χρέος και την διευθέτησή του, η οποία δεν έρχεται επί του παρόντος.
Αξιωματούχοι με γνώση των συζητήσεων που έγιναν στη συνάντηση του 'Washington Club' ανέφεραν ότι 'η συζήτηση δεν πήγε μακριά, γιατί ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών δήλωσε τις ενστάσεις του από την αρχή, τόσο για τα 88 προαπαιτούμενα, μέρος των οποίων καθυστερεί, όσο και για τις προτάσεις του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους'. Με άλλα λόγια, βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν όλες τις προηγούμενες χρονικές περιόδους μεγάλων αποφάσεων: Γερμανία και ΔΝΤ δεν συμφωνούν για το πώς θα γίνει βιώσιμο το Ελληνικό χρέος. Ένας εκ των Αξιωματούχων ανέφερε ότι 'η γενική ιδέα είναι να τελειώσουν όλα τον Αύγουστο, όμως με την άρνηση της Ελλάδας να δεχθεί έστω και υβριδική προληπτική γραμμή πίστωσης, δημιουργούνται επιπρόσθετα προβλήματα'.
Που σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει και να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα της τέταρτης αξιολόγησης.