Σε ό,τι αφορά τα θέματα της οικονομίας, αναρωτήθηκε αν η μεταμνημονιακή επιτήρηση είναι ίδια με αυτή που έχουν Κύπρος και Πορτογαλία και υποστήριξε ότι δεν θα είναι. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει «καθαρή έξοδος», γιατί έχουν ψηφιστεί μέτρα για το 2019 και το 2020.
Όπως είπε, η ΝΔ ουδέποτε ζήτησε προληπτική γραμμή. «Είπαμε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα της χώρας να δανείζεται με λογικά επιτόκια».
Σε ό,τι αφορά την οικονομία, υποστήριξε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος -πλην του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώτου εξαμήνου του 2015- για να μην έχει η Ελλάδα την πορεία της Πορτογαλίας και της Κύπρου.
Εκτίμησε ότι η μεγάλη διαφορά με την κυβέρνηση είναι ότι η ΝΔ θέλει μαζεμένο κράτος και μείωση φόρων και όχι ένα πλαδαρό κράτος με υψηλούς φόρους.
Για τα θέματα της επικαιρότητας
Το πρόβλημα με τον Ρουβίκωνα δεν είναι ότι στοχοποιήθηκα εγώ αλλά ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε σημασία στις αναρτήσεις του για τις επιθέσεις στον δήμο της Τήνου ή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, είπε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας στη δευτερολογία του στη Βουλή.
Αναρωτήθηκε τι κάνει η κυβέρνηση και υποστήριξε ότι δείχνει επιλεκτική ανοχή. «Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνας δεν πάνε μαζί», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε ό,τι αφορά τη στάση της ΝΔ απέναντι στην επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ μίλησε για «φασίστες πατριδοκάπηλους». Απέρριψε τα περί ιδεολογικής συγγένειας με τη Χρυσή Αυγή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μαζί με τη ΧΑ έριξε την κυβέρνηση το 2014 και ζήτησε από τον Τσίπρα να κοιτάξει προς τον συγκυβερνήτη του, Π. Καμμένο. «Το μόνο που σας ενώνει είναι ο εθνικολαϊκισμός και η καρέκλα».
Σε ό,τι αφορά το θέμα των Σκοπίων, εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση είδε το τυρί και όχι τη φάκα» στο θέμα του «Ιλιντεν», καθώς το ίδιο το όνομα αποτελεί την επιτομή του αλυτρωτισμού. «Εικάζω ότι το ζήτημα είναι ακόμα στο τραπέζι», δήλωσε και ζήτησε ξεκάθαρη απάντηση για το εάν είναι στις συζητήσεις.