Παράλληλο δίκτυο διαγνωστικών κέντρων επιχείρησε να στήσει ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος προκειμένου να είναι έτοιμος αν χάσει οριστικά και τελεσίδικα τον έλεγχο της Euromedica. Μάλιστα, ότι ρευστότητα είχε η Euromedica μεταφερόταν στις «ιδιόκτητες» Euromedica και από εκεί στην εταιρεία Medipol, μέχρι πρόσφατα θυγατρική της Euromedica. Το αποτέλεσμα ήταν σήμερα το Πρωτοδικείο να διατάξει πάγωμα των λογαριασμών της Euromedica με εξαίρεση ους λογαριασμούς μισθοδοσίας του προσωπικού, το οποίο παραμένει απλήρωτο εδώ κι ένα χρόνο, τακτική την οποία εφαρμόζει με «συνέπεια» ο υπόδικος και για άλλες υποθέσεις διαφθοράς, όπως τα εξοπλιστικά, κ. Λιακουνάκος.
Η απόφαση απαγορεύει οιαδήποτε μεταβολή στο ταμείο και τα λοιπά κινητά περιουσιακά στοιχεία της μητρικής εταιρείας του ομώνυμου ομίλου, με εξαίρεση την καταβολή μισθοδοσίας στους εργαζόμενους, υιοθετώντας ως ισχυρά τα στοιχεία, που προσκόμισε η DV01, διαχειρίστρια εταιρεία δανείων της Euromedica, ονομαστικής αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για δάνεια, που αγόρασε από τράπεζες η Farallon Capital, τον Φεβρουάριο του 2018.
Το σκεπτικό της απόφασης θεωρεί ικανά ευρήματα τα στοιχεία, που προσκόμισε η Farallon, για «αφαίμαξη» ρευστότητας, πελατείας και εξοπλισμού από το ιδιόκτητο δίκτυο διαγνωστικά της Euromedica προς όφελος τρίτων εταιρειών, ήδη από το 2017.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους στην αγορά, δύο μήνες μετά την αποκάλυψη της απάτης ψαπό την Folli Follie, υπόθεση που παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να επιβάλει πρόστιμα 4,02 εκατ. ευρώ στη διοίκηση Κουτσολιούτσου, πατέρα και γιού.
Τέτοιου είδους υποθέσεις οδηγούν στο να χαθεί η αξιοπιστία της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, η οποία παραδέρνει με τζίρους της τάξης των 15 – 17 εκατ. ευρώ ημερησίως, τη στιγμή που το κλίμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό ενόψει εξόδου της χώρας από τα μνημόνια.