Η νέα Βουλή θα έχει αυξημένη παρουσία καλλιτεχνών, ενώ ενισχύονται και οι εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου. Όσον αφορά στις πολιτικές μεταγραφές, «μοιρασμένο» είναι το τοπίο, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις, οι πολίτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και σε κάποιες άλλες, έβγαλαν... κόκκινη κάρτα.
Στην Α' Αθηνών, που παραδοσιακά κατεβαίνουν «βαριά» χαρτιά των κομμάτων, δεν υπήρξαν μεγάλες εκπλήξεις. Η Νέα Δημοκρατία πήρε επτά έδρες, με την Όλγα Κεφαλογιάννη να είναι πρώτη και να ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Θανάσης Πλεύρης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Άγγελος Συρίγος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και η Φωτεινή Πιπιλή.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι στη νέα Βουλή ο Νίκος Βούτσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Φίλης και ο Χριστόφορος Βερναδάκης. Επανεκλέγονται ο Κώστας Σκανδαλίδης από το Κίνημα Αλλαγής και η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ, ενώ το ΜΕΡΑ25 θα εκπροσωπήσει η Αγγελική Αδαμοπούλου.
Στον βόρειο τομέα της Αθήνας, γαλάζια πρωτιά για τον Κωστή Χατζηδάκη και ακολουθούν οι Αδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος κ.α. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, σαφής ήταν η επικράτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ δεύτερος είναι ο Κώστας Ζαχαριάδης.
Στον νότιο τομέα, από τη Νέα Δημοκρατία το «νήμα» έκοψε πρώτος Νίκος Δένδιας, ενώ ακολουθούν ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο Διονύσης Χατζηδάκης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν ο Νίκος Παππάς και η Θεανώ Φωτίου.
Στον δυτικό τομέα, ξεχώρισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ δεν είναι σαφές αν θα μπει στη Βουλή ο Γεράσιμος Γιακουμάτος καθώς εξαρτάται από το ποια έδρα θα κρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του κόμματος είναι υποψήφιος στον δυτικό τομέα, στη Β' Πειραιά (αν επιλέξει αυτή την περιφέρεια, μένει εκτός ο Γιάννης Τραγάκης) αλλά και στην Αχαΐα. Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, στον δυτικό τομέα -που το κόμμα είχε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά- πρώτος ήρθε ο Γιάννης Δραγασάκης και ακολουθεί ο Δημήτρης Βίτσας.
Στη Νέα Δημοκρατία ξεχώρισαν στις εκλογικές τους περιφέρειες γνωστά στελέχη, που διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδό τους στο υπουργικό συμβούλιο. Πρωτιά για τον Χρήστο Σταϊκούρα στη Φθιώτιδα, τον Γιάννη Βρούτση στις Κυκλάδες,τον Κώστα Καραμανλή στις Σέρρες και τον Νίκο Παναγιωτίδη στην Καβάλα.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, την πρώτη θέση κατέκτησαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος ο Αλέξης Χαρίτσης στη Μεσσηνία, ο Ανδρέας Ξανθός στο Ρέθυμνο, η Όλγα Γεροβασίλη στην Άρτα αλλά και η Κατερίνα Νοτοπούλου στην Α' Θεσσαλονίκης.
Αυξημένος θα είναι ο αριθμός των δημοσιογράφων στη νέα Βουλή. Στους «πρωτάρηδες» στα κοινοβουλευτικά έδρανα συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων ο Μπάμπης Παπαδημητρίου (με τη Νέα Δημοκρατία, στον νότιο τομέα της Αθήνας), ο Γιάννης Λοβέρδος (με τη Νέα Δημοκρατία, στον δυτικό τομέα), ο Δημήτρης Μαρκόπουλος (με τη Νέα Δημοκρατία, στη Β' Πειραιά) και η Σεμίνα Διγενή (με το ΚΚΕ, στην Α' Πειραιά). Να σημειωθεί πως στη Βουλή επιστρέφει από τη Νέα Δημοκρατία ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ενώ αντιθέτως από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν η Αννέτα Καββαδία και ο Γιώργος Κυρίτσης.
Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, στο Κοινοβούλιο θα βρεθούν αναγνωρίσιμα πρόσωπα, που προέρχονται από τον καλλιτεχνικό χώρο ή έχουν «θητεύσει» στη μικρή οθόνη. Στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι οι τραγουδίστριες Ραλλία Χρηστίδου (νότιος τομέας της Αθήνας) και Καλλιόπη Βέττα (Κοζάνη). Με τη Νέα Δημοκρατία εξελέγησαν η Νόνη Δούνια -γνωστή από τον χώρο της μόδας - στην Α' Πειραιά και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στο νότιο τομέα. Επίσης στη Βουλή θα είναι δύο ηθοποιοί: η Ελένη Γερασιμίδου με το ΚΚΕ (Ανατολική Αττική) και ο Κλέων Γρηγοριάδης με το ΜΕΡΑ25 (βόρειο τομέα).
Πάντως γνωστά ονόματα της πολιτικής δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο εσωκομματικό «ντέρμπι» του νομού Χανίων, νικητής αναδείχτηκε ο Παύλος Πολάκης, με τον Γιώργο Σταθάκη να έρχεται δεύτερος (εκλέγεται μόνο ένας).
Επίσης δεν θα είναι στη νέα Βουλή και άλλοι γνωστοί πολιτικοί, που είχαν συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τετραετία. Eνδεικτικά αναφέρονται ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Νίκος Τόσκας, ο Κώστας Στρατής, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ο Μάρκος Μπόλαρης κ.α.
Από τη Νέα Δημοκρατία δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων o Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Νίκος Ρωμανός, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος αλλά και ο Νίκος Ταχιάος στη Θεσσαλονίκη.
Δύο περιπτώσεις έχουν ενδιαφέρον στο Κίνημα Αλλαγής: στην Αργολίδα εκλέχτηκε ο Ανδρέας Πούλος και στην Ηλεία ο Μιχάλης Κατρίνης. Έτσι οι Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Κουτσούκος δεν θα είναι εκ νέου στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Επίσης δεν εξελέγη ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, που είχε πάρει “μεταγραφή” από την Αχαΐα στο νότιο τομέα, ενώ εκτός μένει και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος καθώς το ΚΙΝΑΛ δεν βγάζει έδρα στη Λακωνία.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι σταυροί που πήραν πολιτικοί που έκαναν «μεταγραφές» στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Γιάννης Ραγκούσης στη Β' Πειραιά, ο Βασίλης Κόκκαλης στη Λάρισα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος στον δυτικό τομέα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στον βόρειο τομέα, ο Θάνος Μωραΐτης στην Αιτωλοακαρνανία και ο Κωνσταντίνος Ζουράρις στην Α' Θεσσαλονίκης. Ωστόσο μένουν εκτός ο Τέρενς Κουίκ, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.