Στην εκτίμηση ότι μακροπρόθεσμα το κόστος για τον ελληνικό τουρισμό από τη χρεοκοπία της Thomas Cook θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ, προχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, καθώς, όπως επισήμανε "υπάρχουν συμβόλαια και 7ετιας με την Thomas Cook".
"Αυτό που προσπαθούμε να βρούμε είναι το άμεσο κόστος που θα προκαλέσει προβλήματα γιατί σε βάθος χρόνου μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα" συμπλήρωσε ο κ. Θεοχάρης.
Όπως εξήγησε τα επόμενα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι:
- η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί
- ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων τουριστών οι 25.000 εκ των οποίων είχαν φτάσει με τη βρετανική Thomas Cook
- οι άμεσες ακυρώσεις και τι μπορούμε να κάνουμε. "Είμαστε σε συνεννόηση με αεροπορικές εταιρείες για δρομολόγια και θα εστιάσουμε το διαφημιστικό πρόγραμμα σε αγορές και πόλεις που έχουν πληγεί από την υπόθεση αυτή" είπε ο κ. Θεοχάρης.
- Μακροπρόθεσμα θα πρέπει να δούμε πώς θα ανακτήσουμε μερίδιο της αγοράς και πώς θα το μεγαλώσουμε
Κληθείς να ονοματίσει τις περιοχές στην Ελλάδα που επηρεάστηκαν περισσότερο από τη χρεοκοπία της Thomas Cook ο κ. Θεοχάρης είπε ότι "οι περιοχές που είχαν το πιο άμεσο αποτέλεσμα ήταν η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Σκιάθος, λιγότερο η Κρήτη και η Κως" καθώς όπως διευκρίνισε "στη Ζάκυνθο ήταν περισσότεροι οι εγκλωβισμένοι σε σχέση με όλη την Κρήτη, όμως η σεζόν της Κρήτης είναι για ένα μήνα ακόμα ενώ η Ζάκυνθος σε λίγες ημέρες κλείνει άρα μεσομακροπρόθεσμα θα επηρεαστεί περισσότερο η Κρήτη και οι μεγάλοι προορισμοί".