Αντιστάσεις στην κρίση εμφανίζουν τα αρτοζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης, καθώς ο συγκεκριμένος κλάδος είναι ένας από τους λίγους, στους οποίους παρουσιάζεται σχετική ισορροπία στο ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών στα μητρώα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ) την πενταετία 2010-2014. Ωστόσο, ο κλάδος φαίνεται ότι έχει αρχίσει να κλυδωνίζεται από φέτος, με τον αριθμό των επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο να υπερβαίνει σημαντικά εκείνον όσων ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους. Ίσως η εικόνα αυτή να αποτυπώνει την έναρξη του κορεσμού στον κλάδο, όπου πολλά καταστήματα άνοιξαν “το ένα μετά το άλλο" ως λύση ανάγκης και όχι ως επιχειρηματικότητα με συνέχεια όπως σχολιάζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Συγκεκριμένα οι Θεσσαλονικείς φαίνεται πως δύσκολα αποχωρίζονται το ψωμί, τα σνακ και γλυκά. Σύμφωνα με το ΒΕΘ, σάντουιτς και τυρόπιτες αντικαθιστούν όλο και περισσότερο το μεσημεριανό για τους εργαζόμενους, που πλέον βρίσκονται ολόκληρη την ημέρα εκτός σπιτιού. Πάντως, για την περίοδο 2010-2013 για κάθε ένα αρτοζαχαροπλαστείο που κατέβαζε ρολά, ένα νέο έκανε την εμφάνιση του. Το 2013 αποτελεί την πιο θετική χρονιά, της τελευταίας πενταετίας για τον κλάδο αναφορικά με τις εγγραφές- διαγραφές. Συγκεκριμένα 54 νέες επιχειρήσεις του κλάδου προστέθηκαν το 2013 στο δυναμικό του ΒΕΘ, έναντι 53 που αποχαιρέτησαν την ενεργό δράση. Αντίθετα, αρνητική είναι η τρέχουσα χρονιά. Από τον Ιανουάριο μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου του 2014, μόνο 18 αρτοζαχαροπλαστεία "έκαναν έναρξη", ενώ υπερδιπλάσιες επιχειρήσεις του χώρου κατέβασαν ρολά (47).