H SchneiderElectric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, αναγνωρίστηκε από το Innovation for Cool Earth Forum (ICEF), για τον νέο διακόπτη SM AirSeT, μια ‘πράσινη’, μέσης τάσης ψηφιακή τεχνολογία. Χάρη στην καινοτομία της εταιρείας, είναι εφικτό να αποφευχθεί πλέον το αέριο του θερμοκηπίου (SF6) που συνήθωςπεριέχεται σε ηλεκτρικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία δικτύων και βιομηχανικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
Το ICEF επιστρατεύειτα πιο ‘δυνατά’ μυαλά του κόσμου για να λύσει το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό ζήτημα του 21ου αιώναμέσω τεχνολογικών καινοτομιών.Τα Top 10 GlobalInnovations, αναδεικνύουν τις πιο αξιοσημείωτες καινοτόμες εξελίξεις στην εξοικονόμισηκατανάλωσης ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής.
«Μας τιμά ιδιαίτερα η αναγνώρισή μας ανάμεσα σε εξαιρετικά ιδρύματα όπως το MIT και το Pacific Northwest ΝationalLaboratory, για την πορεία μας προς την κατεύθυνση της παγκόσμιας απαλλαγής από τον άνθρακα. Με τη νέα τεχνολογία διακόπτη ισχύος χωρίς SF6, που αντικαθιστά το αέριο του θερμοκηπίου που χρησιμοποιείται συνήθως,με καθαρό αέρα, έχουμε ξεκλειδώσει έναβασικό μονοπάτι για την κατασκευή ακόμη πιο ‘πράσινων’ δικτύων και φιλικών προς το περιβάλλον βιομηχανικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε ο Frederic Godemel, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Power Systems and Services στη Schneider Electric.
Επίσης, πρόσθεσε: «Ως ηγέτης της βιομηχανίας, η εταιρεία μας έχειστόχο την καταπολέμηση της παγκόσμιας θέρμανσης, γι’ αυτό και είμαστε περήφανοι που φέρνουμε νέες τεχνολογίες οι οποίες εξαλείφουν τον άνθρακα από την ηλεκτρική ενέργεια. Ευχαριστούμε το ICEF για αυτήν την ουσιαστική αναγνώριση και μοιραζόμαστε την ευγνωμοσύνη μας για το πώς εκπληρώνουν τη σημαντική αποστολή τους για τη διευκόλυνση παγκόσμιων συνεργασιών με στόχο την επίλυση των περιβαλλοντικών προκλήσεων».
Συνδυάζοντας τη νέα τεχνολογία της εταιρείας, shunt vacuum interruption (SVI), με μόνωση καθαρού αέρα, ο νέος αυτόματος Διακόπτης Ισχύοςδεν απαιτεί τη χρήση SF6, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο τα πλεονεκτήματα της αποδοτικότητας κόστους και του αξιόπιστου τρόπου λειτουργίας του παραδοσιακού SF6. HSchneider Electricέχει ήδη δοκιμάσει επιτυχώς μια σειρά πιλοτικών μοντέλων μέσης τάσης χωρίς SF6 σε πολλές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, όπως το E.ONστη Σουηδία, το EECEngieστη Νέα Καληδονία και το GreenAlpστη Γαλλία, με ακόμα περισσότερες βιομηχανικές και εμπορικές εφαρμογές να τίθενται συνεχώς σε λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών δικτύων ενέργειας.
Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο νέος διακόπτης SM AirSeT της Schneider Electric διακρίθηκε στο Hannover Messe με το βραβείοIndustrialEnergyEfficiencyAward, που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση των εταιρειών στο να επενδύουν και να εφαρμόζουν ενεργειακά αποδοτικές λύσεις.
Σε συνεργασία με την EUPD Research, μια ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών αγοράς και συμβουλευτικών υπηρεσιών, το βραβείο απονεμήθηκε απόαπό τη Deutsche Messe κατά τη διάρκεια του Hannover Messe Digital Days. Για την επιλογή του παραλήπτη του βραβείου, η κριτική επιτροπή υπολόγισε τον βαθμό καινοτομίας, τη συμβολή στην αποτελεσματικότητα, τα οικονομικά οφέλη και τη κοινωνική βιωσιμότητα.
Το SM AirSeT ήταν επίσης υποψήφιο για ένα ακόμη βραβείο που απονεμήθηκε φέτος από την Deutsche Messe, τοΒραβείο HERMES, όπου τοποθετήθηκε ανάμεσα στους τρεις φιναλίστ. Αυτές οι αναγνωρίσεις ήρθαν σε συνέχεια άλλων βραβείων μέσα στη χρονιά, αφού τον Μάιο το SM AirSeT της Schneider Electric αναγνωρίστηκε από το περίφημο ινστιτούτο iF για τον άριστο σχεδιασμό του αποσπώντας το iF Design Award.
Η εταιρεία έδωσε περαιτέρω έμφαση στα οφέλη των πολυάριθμων ψηφιακών τεχνολογιών που μπορούν να εξοπλίσουν τοννέο διακόπτη. Για παράδειγμα, οι αισθητήρες παρακολούθησης της κατάστασης μπορούν να ξεκλειδώσουν προληπτικές στρατηγικές διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, τροφοδοτώντας δεδομένα σε εξελιγμένα εργαλεία ανάλυσης, όπως αυτά που προσφέρονται από την ισχυρή αρχιτεκτονική πλατφόρμα EcoStruxure της Schneider Electric.