Θετικό πρόσημο και κλείσιμο στις 1.365 μονάδες, παρά την κίνηση πιο ψηλά ενδοσυνεδριακά στις 1371, κλείνοντας με άνοδο 0,60% και συναλλαγές περί τα 125 εκατ. ευρώ. Η επιφυλακτικότητα χαρακτηριστική και εμφανής στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αφού ούτε οι ξένες αγορές προέβησαν σε κάποιου είδους rebound. Η κίνηση που βγήκε σήμερα θυμίζει πιο πολύ συντήρηση δυνάμεων, παρά ανατροπή. Πάνω από 5,4% διόρθωσε ο γενικός δείκτης του Χ.Α. από τα υψηλά των 1435 μονάδων. Μικρότερη η διόρθωση από τα υψηλά για τα ξένα χρηματιστήρια, μέχρι 4,5%, σχολιάζουν οι χρηματιστές. Θα μπρούσε να πει κανείς ότι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά έχει υποχωρήσει περισσότερο σε σχέση με τα ξένα, αν και σε επίπεδο μετοχών η πτώση από τα υψηλά των 52 εβδομάδων ξεπερνάει το 15%. Σύμφωνα με τον Λουκά Παπαϊωάννου της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, «ως αναφορά τις χρηματιστηριακές αγορές η πρόσφατη προσέγγιση ιστορικών υψηλών από το σύνολο σχεδόν των ανεπτυγμένων αγορών, αυξάνει το φόβο και την μεταβλητότητα για μια πιο βαθιά διόρθωση, ως συνέπεια της καθυστέρησης μείωσης των υψηλών επιτοκίων, των χαμηλών προσδοκιών για ανάπτυξη, αλλά και του φόβου που δημιουργούν οι αλλεπάλληλες γεωπολιτικές κρίσεις σε όλη την υφήλιο. Συμπερασματικά η μεγάλες αναταραχές δημιουργούν και μεγάλες ευκαιρίες για τους διακατέχοντες μετρητά σε όλες τις αγορές. Επειδή η αγορά άγεται & φέρεται σε μεγάλο βαθμό από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και οι εμπλεκόμενοι δεν φημίζονται για την λογική τους εκτιμούμε ότι το επικείμενο χτύπημα του Ισραήλ πρέπει να θεωρείται βέβαιο και το ερώτημα έγκειται μόνο στο μέγεθος της ανταπόδοσης».
Σε ότι μας αφορά, οι τράπεζες δεν σημείωσαν αντίδραση τέτοια που να πείθει για αλλαγή της τάσης άμεσα. Που σημαίνει ότι οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει της απόφασης που θα πάαρει το Ισραήλ ως προς το χρόνο απάντησης στην Τεχεράνη μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Προς το παρόν οι αγορές εστιάζουν στα οικονομικά αποτελέσματα και βεβαίως, το Χ.Α. Πάνω από 5% τα κέρδη για τον ΑΔΜΗΕ μετά την αύξηση της κερδοφορίας άνω του 100% και τη διανομή μερίσμαατος 0,05 ευρώ.
Περιορίστηκαν τα αρχικά κέρδη στην Τιτάν που έκλεισε λίγο πάνω από τα 26 ευρώ. Αντίδραση 1,24% στην Aegean, στα 11,46 ευρώ, μόλις 0μ,18% τα κέρδη της ΔΕΗ, στα 10,93 ευρώ, εξανεμίστηκε η αρχική άνοδος στην Ελλάκτωρ, με την μετοχή να κλείνει στα ίδια, στα 2,495 ευρώ. Ισχυρή αντίδραση έβγαλε η Coca Cola που έκλεισε με κέρδη πάνω από 2%, στα 27,96, η Βιοχάλκο που ενισχύθηκε κατά 1,73%, στα 5,28 ευρώ, στα 8,125 ευρώ περιορίστηκαν τα αρχικά κέρδη στα ΕΛΠΕ, με άνοδο +1,91% η Ελβάλ Χαλκόρ, +2,27% η Ιντρακάτ, +3,16% η Ιντραλότ που προσπαθεί να ξεφύγει από τη ζώνη του 1 ευρώ, έχασε ψτα αρχικά κέρδη η Ιντρακόμ που περιορίστηκε σε +0,63%, με άνοδο +1,59% η Λάμδα, άνοδος 1,16% για την ΜΟΗ, ανοδικά 0,74% ο Μυτιληναίος, +2,65% η Autohellas ενόψει γενικής συνέλευσης και διανομής μερίσματος, αλλά και λόγω της μάχης που δίνει να παραμείνει στον FTSE. Κέρδη 1,16% για την Τέρνα Ενεργειακή.
Από τις τράπεζες χαμηλές πτήσεις και καμία διάθεση για rebound. Η Optima με +1,84%, η Alpha με +1,15%, οριακή άνοδος 0,4% για την Πειραιώς, αλλά πτώση στο κλείσιμο 0,25% για την ΕΤΕ και 0,11% η Eurobank.