Η ρύθμιση, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όταν γνωστοποιήθηκε πέρυσι το Μάρτιο, προέβλεπε ότι όποιος είναι μέτοχος με 10% σε κάποια Α.Ε. κινδύνευε να κληθεί να καταβάλλει φόρους ή ασφαλιστικές εισφορές που οφείλει η εταιρία.
Την κατάργηση της αλληλέγγυας ευθύνης, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από πέρυσι για τους μετόχους εταιριών υπό διάλυση προβλέπει μεταξύ άλλων νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Η ρύθμιση, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όταν γνωστοποιήθηκε πέρυσι το Μάρτιο, προέβλεπε ότι όποιος είναι μέτοχος με 10% σε κάποια Α.Ε. κινδύνευε να κληθεί να καταβάλλει φόρους ή ασφαλιστικές εισφορές που οφείλει η εταιρία, ακόμη και αν δεν συμμετέχει στη διοίκησή της.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Καθημερινή, στο άρθρο 16 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι καταργείται η παράγραφος 2 του άρθρου 31 του νόμου 4321/2015. Μάλιστα, προβλέπεται η κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης από 21/3/2015, ημερομηνία κατά την οποία ξεκίνησε να ισχύει ο νόμος 4321.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη τη σύσταση αναπτυξιακού συμβουλίου το οποίο θ αποτελείται από δυο επιτροπές, την επιστημονική επιτροπή με 11 μέλη τριετούς θητείας, πρόεδρος της οποίας θα είναι ο υπουργός οικονομίας και την επιτροπή κοινωνικών εταίρων και δημόσιας διοίκησης με 19 μέλη και επίσης τριετή θητείας.