Επίθεση στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών (επί κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου) Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, αποκάλυψε το ποιος αποφάσισε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας μίλησε για τη φράση του Γιώργου Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν», χωρίς να αποκαλύψει τον εμπνευστή της, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η φράση αυτή έκανε «ζημιά». «Χρησιμοποιήθηκε από πολύ κόσμο ως απόδειξη ότι εμείς δεν γνωρίζαμε. Δεν ήταν έτσι. Η κατηγορία περί "φουσκώματος" του ελλείμματος έγινε από αυτούς που δεν ήθελαν να δουν την πραγματικότητα».
«Το μνημόνιο θα είχε αποφευχθεί αν είχαν παρθεί μέτρα το 2008 και το 2009. Το 2008 έκλεισε με έλλειμμα 10% του ΑΕΠ. Εμείς δεν ήμασταν διατεθειμένοι να μην πληρώσουμε καθόλου μισθούς και συντάξεις. Διότι μόνο αυτή ήταν η λύση τότε» συνέχισε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.
Για το ΔΝΤ ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει Έλληνας πολιτικός που θέλει να έρθει το ΔΝΤ στην Ελλάδα», αλλά όπως είπε «το να μπει το Ταμείο στο πρόγραμμα ήταν απαίτηση της κυρίας Μέρκελ. Τότε ούτε ο Σόιμπλε δεν το ήθελε. Τον Μάρτιο του 2010 η Ευρώπη κατάλαβε ότι ο μόνος τρόπος να σωθεί η Ελλάδα ήταν ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα και η Μέρκελ ήθελε το Ταμείο για να πείσει και τις αγορές».
Αναφερόμενος στο ελληνικό πρόβλημα χρέους ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «για πολλά χρόνια στην Ελλάδα αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα. Όταν εμείς ανάψαμε τα φώτα και είπαμε "το πάρτι τελείωσε", κατηγόρησαν εμάς».
Για τη σημερινή κυβέρνηση είπε ότι «υπέγραψε τρίτο μνημόνιο όταν ο προϋπολογισμός ήταν πλεονασματικός» και ότι «η χώρα δεν χρειαζόταν τρίτο μνημόνιο». Παράλληλα χαρακτήρισε το αίτημα για το πακέτο έξτρα μέτρων «απότοκο της έλλειψης εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση».
Για τον κ. Βενιζέλο και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ επανέλαβε ότι δεν «παίζει παιχνίδια» του τύπου «έλα να μας πεις τι υπάρχει με τον κ. Βενιζέλο» όπως, πάντα κατά τον ίδιο, του είπε η σημερινή κυβέρνηση.
Οσον αφορά τον ίδιο σήμερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε: «Επαγγελματικά επιζητώ να ισορροπήσω, είμαι σε κακή οικονομική κατάσταση. Αυτό προέχει».