Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η περιπέτεια του "Κινούμαι ηλεκτρικά"
Κυριακή, 14/07/2024

 

Διαβάσαμε τις προηγούμενες ημέρες την είδηση της επέκτασης για έναν ακόμα χρόνο του μέτρου της επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μέσα από τη δράση Κινούμαι ηλεκτρικά 3, η οποία μάλιστα προβλέπει και αύξηση του ποσού της επιδότησης.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση και η Ε.Ε. στηρίζουν την εισαγωγή των καθαρών ηλεκτρικών αυτοκίνητων, καλύπτοντας ένα τμήμα της αξίας του (η τιμή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι σχεδόν διπλάσια από το αντίστοιχο συμβατικό).

Όλα αυτά ακούγονται πολύ καλά, μέχρι να έρθει η ώρα όπου η γραφειοκρατία συναντά την …Ελλάδα 2.0

Το υπουργείο Μεταφορών που υλοποιεί τη συγκεκριμένη δράση, είναι επιεικώς ανέτοιμο, ενώ παρά το γεγονός ότι έχει περάσει χρόνια από την έναρξη των δράσεων, έχουν αλλάξει υπουργοί, κανείς δεν συγκινείται για την ταλαιπωρία των πολιτών που προσπαθούν να λάβουν την επιδότηση.

Ένας υπάλληλος, απαντά με δυσκολία στα τηλέφωνα, δηλώνοντας αναρμόδιος και χωρίς να μπορεί να δώσει καμία ουσιαστική πληροφορία.

Και ο χρόνος περνά…

“Είμαστε δύο άνθρωποι όλοι κι όλοι”, ακούς και ξανακούς και νιώθεις την ανάγκη να βοηθήσεις και εσύ…

Η γραφειοκρατία θυμίζει εποχές Μαυρογιαλούρου, χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται να λύσει τα προβλήματα των ταλαίπωρων πολιτών που περιμένουν την πρώτη, δεύτερη, τρίτη έγκριση, προκειμένου κάποια στιγμή να λάβουν τα χρήματα τους.

Και χρόνος περνά…

Μια κλασική περίπτωση χρειάζεται μέχρι και …20 μήνες για ολοκληρωθεί και τότε θα πρέπει όλοι μαζί να προσευχηθούμε να έχει διαθέσιμα χρήματα η δράση για να πληρωθεί ο καταναλωτής.

Υ.Γ. 1 Φαντάζομαι ότι όλα αυτά τα γνωρίζουν οι αρμόδιοι και απλά “είναι δύο άνθρωποι μόνο”…

Υ.Γ. 2 Και μετά θα αλλάξει ο υπουργός και ο νέος δε θα φταίει, αφού “βρήκε ένα μπάχαλο”…

Υ.Γ. 3 Και ο πρωθυπουργός από την πλευρά του επιμείνει ότι η καθημερινότητα είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Μα είναι “δύο άνθρωποι μόνο” που να προλάβουν…