Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στο ίδιο έργο θεατές
Το παράλογο της ΔΕΠΕΝΕ
Τρίτη, 12/01/2016

Mπορεί ο κόσμος να έχει γυρίσει ανάποδα, αλλά εμείς παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές.

 Μία ακόμα κυβέρνηση,  της αριστεράς αυτή τη φορά, σπεύδει να διορίσει σύζυγο δικού της βουλευτή στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, μίας νεοσύστατης ΔΕΚΟ, της “Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων ΑΕ”, η οποία μάλιστα είναι άνευ αντικειμένου, προς το παρόν τουλάχιστον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση ασχολείται με το βόλεμα των δικών της παιδιών ( ..και πολύ φοβούμαστε ότι δεν θα είναι ούτε η τελευταία). Το πιο θλιβερό είναι πως  διοχετεύει την ενέργεια και τις προτεραιότητές της στην τακτοποίηση των ημετέρων, φτιάχνοντας  ειδικούς οργανισμούς που δεν χρειάζονται και επιβαρύνουν τον ΄Ελληνα φορολογούμενο σε μία περίοδο που κάθε σπατάλη πληρώνεται πολύ ακριβά. 

Τη στιγμή που τα προβλήματα πιέζουν και ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρέπει επιτέλους να καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις  για την αναμόρφωση της αγοράς ενέργειας ασχολείται με τον διορισμό  των  ανθρώπων του κόμματος   σε έναν φορέα με αντικείμενο   το ελληνικό τμήμα του αγωγού Turkish Stρeam, ενώ το πρότζεκτ  Turkish Steam έχει παγώσει και με την ένταση στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας δεν προβλέπεται να ξεπαγώνει γρήγορα. 

Εμείς όμως, θα είμαστε για έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Όσο για τα άλλα ζητήματα του τομέα της  Ενέργειας, αυτά που από χρόνια θα έπρεπε να είχαμε λύσει ώστε να δουλεύει η αγορά, αυτά δε ν πειράζει, μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα.....