Εξαγωγές αερίου στη Βουλγαρία θα μπορούν να πραγματοποιούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον υφιστάμενο αγωγό, καθώς την περίοδο αυτή οι Διαχειριστές αερίου των δύο χωρών προχωρούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να υλοποιηθεί η ανάστροφη ροή αερίου προς τη γειτονική χώρα
Ο υφιστάμενος αγωγός χρησιμοποιείται μέχρι στιγμής μόνον για τη διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα και μόνον σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις, όπως στην κρίση Ουκρανίας -Ρωσίας όταν διακόπηκε η παροχή του ρώσικου αερίου μέσω Ουκρανίας, χρησιμοποιήθηκε ανάστροφα.
Οπως δήλωσε ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης στη Σόφια, η εικονική ανάστροφη ροή έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον εταιριών που διαβλέπουν εμπορικές ευκαιρίες.
Μετά τη συμφωνία Διασύνδεσης στο Σημείο Εισόδου (Kulata, Βουλγαρία – Σιδηρόκαστρο) που υπογράφηκε στις 24 Ιουνίου 2016 απελευθερώθηκε η διακίνηση αερίου από τρίτες εταιρίες στον υφιστάμενο αγωγό για εισαγωγές στην Ελλάδα, ενώ σύντομα αναμένεται να ανοίξει η δυνατότητα και για εξαγωγές.
Η πρώτη ιδιωτική εταιρία που εισήγαγε αέριο από το Σιδηρόκαστρο ήταν η M&M των ομίλων Μυτιληναίου και Βαρδινογιάννη.
Ο ΔΕΣΦΑ έχει ήδη εγγραφεί στην πλατφόρμα RBP για τη δέσμευση χωρητικότητας από τρίτους στο σύστημα.
Στην τροφοδοσία με αέριο του όλου συστήματος σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η Ρεβυθούσα, όπου ολοκληρώνονται τα έργα αναβάθμισης του σταθμού υγροποιημένου αερίου (LNG).