Τα σεισμικά δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί για την περιοχή έδειξαν αξιόλογες γεωλογικές δομές, όπου αν τελικώς βρεθεί κοίτασμα μπορεί να φθάνει τα 100 εκατ. βαρέλια απολήψιμου πετρελαίου, σύμφωνα με κατά καιρούς δηλώσεις στελεχών του ομίλου.
Δύο τουλάχιστον ερευνητικές γεωτρήσεις στον Πατραϊκό Κόλπο σχεδιάζουν τα ΕΛΠΕ την περίοδο 2018- 2019, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων Γιάννη Γρηγορίου.
Ας σημειωθεί ότι τα σεισμικά δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί για την περιοχή έδειξαν αξιόλογες γεωλογικές δομές, όπου αν τελικώς βρεθεί κοίτασμα μπορεί να φθάνει τα 100 εκατ. βαρέλια απολήψιμου πετρελαίου, σύμφωνα με κατά καιρούς δηλώσεις στελεχών του ομίλου.
Ο κ. Γρηγορίου σε ομιλία του σε συνέδριο στην Κρήτη δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει πιστοποιημένο πετρελαϊκό σύστημα σε Β. Αιγαίο, Δ. Ελλάδα και Ιόνιο Πέλαγος, ενώ ουσιαστικά ανεξερεύνητες παραμένουν εκτεταμένες θαλάσσιες περιοχές στην Κρήτη, το Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και το Θρακικό Πέλαγος..
Ειδικά για τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, για την οποία στο παρελθόν είχε γίνει μεγάλος θόρυβος όσον αφορά στα πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, ο κ. Γρηγορίου είπε ότι είναι μεν μία ενδιαφέρουσα περιοχή όμως χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, καθώς οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν επαρκούν για ασφαλή συμπεράσματα, ούτε για εκτιμήσεις για τυχόν αποθέματα.
Οσον αφορά στο «μπλοκ 2», δυτικά της Κέρκυρας, για το οποίο πρόσφατα μονογραφήθηκε η σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό δημόσιο ο κ. Γρηγορίο είπε ότι αν η συμφωνία κυρωθεί γρήγορα από τη Βουλή, τότε μπορεί στις αρχές του 2018 να ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες, ενώ το ίδιο σκάφος θα μπορούσε να συμπράξει στη διεξαγωγή γεωφυσικών ερευνών στη γειτονική «περιοχή 1», βόρεια της Κέρκυρας και στο «οικόπεδο 10» στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.
Μ.Π.