Αν η αξιολόγηση είχε κλείσει μέχρι τον Μάρτιο δεν θα είχε τεθεί ζήτημα πώλησης των μονάδων επεσήμαναν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι από τη «μικρή ΔΕΗ» περάσαμε στην πώληση της μισής ΔΕΗ.
Σε συνέντευξη τύπου της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, η οποία ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία για τις συνέπειες της πώλησης των μονάδων ηλεκτροπαραγωγήςτης επιχείρησης ενώ θα προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά του εν λόγω σχεδίου, επισημάνθηκε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις υπάρχουν στο τραπέζι αλλά όχι άμεσα, επισημαίνεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Αν χρειαστεί η ΓΕΝΟΠ να απεργήσει, θα απεργήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης, προσθέτοντας ότι «δεν ξεκινάμε με καταλήψεις και κλείσιμο μονάδων, δεν θα κάνουμε τυφλές συγκρούσεις με το άγνωστο».
Η ΓΕΝΟΠ εκτιμά ότι η διαδικασία πώλησης λιγνιτικών μονάδων δεν θα προκαλέσει ενδιαφέρον από την αγορά και για το λόγο αυτό θα προχωρήσει η πώληση και των υδροηλεκτρικών «εκτός, όπως είπε ο κ. Αδαμίδης, αν πουληθούν οι καλύτερες (πιο σύγχρονες) μονάδες που είναι η Μεγαλόπολη 3, ο Αγ. Δημήτριος 5, η Μελίτη και η υπό κατασκευή Πτολεμαΐδα 5, κάτι που - κατά τον ίδιο- επισύρει ποινικές ευθύνες».
Θέση της ΓΕΝΟΠ είναι ότι η ΔΕΗ μπορεί να παραμείνει ως έχει και το άνοιγμα της αγοράς να γίνει με ανάθεση της εκμετάλλευσης νέων λιγνιτικών πεδίων σε ιδιωτικές (Βεγόρα, Δράμα, Ελασσόνα, Βεύη). Κατά την Ομοσπονδία, αν η ενέργεια φύγει από το δημόσιο έλεγχο θα καταρρεύσει η οικονομία. Η ΓΕΝΟΠ τονίζει ακόμη ότι η απελευθέρωση της αγοράς δεν λειτούργησε προς όφελος του καταναλωτή ούτε στην Ευρώπη αλλά γίνεται για εξυπηρέτηση συμφερόντων.
Έκαναν λόγο επίσης για ασυνεννοησία των αρμόδιων υπουργών (Π. Σκουρλέτης, Γ. Σταθάκης) με τη διοίκηση της ΔΕΗ ενώ ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αντώνης Καρράς ζήτησε την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Εμμ. Παναγιωτάκη.
Η ενημερωτική εκστρατεία θα περιλαμβάνει την προβολή της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Αμύνταιο τον Ιούλιο του 2014 ενώ η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στηρίζεται στο ασφαλιστικό σύστημα που ίσχυε μέχρι τη μετατροπή της ΔΕΗ σε Ανώνυμη Εταιρία, μέσω του οποίου ένα μέρος της περιουσίας της ΔΕΗ έχει αναγνωριστεί ότι ανήκει στους εργαζόμενους. Επίσης προγραμματίζεται συλλαλητήριο την Παρασκευή στη Δυτική Μακεδονία.