Με πτώση 30% στα 7,52 ευρώ άνοιξε στο Χρηματιστήριο η μετοχή της Folli Follie, μετά και τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε με έκθεσή του το αμερικανικό hedge fund Quintessential Capital Management. Eπίπεδα τα οποία διατηρήθηκαν μέχρι το κλείσιμο, χάνοντας άλλα 200 εκατ. ευρώ σήμερα (για την ακρίβεια 197,4 εκατ. ευρώ) και 500 εκατ. συνολικά από την πρασμένη Παρασκευή. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τόνισε νωρίτερα τη Δευτέρα στα στελέχη της εταιρείας που επισκέφτηκαν τον κ. Τρουλινό (αντιπρόεδρος της Κεφαλαιαγοράς) ότι μέχρι την Τετάτη θα πρέπει να προσλάβει έναν αναγνωρισμό ορκωτό ελεγκτή για τα αποτελέσματα, κάτι το οποίο αποδέχτηκαν τα στελέχη ( ο κ. Κουτσολιούτσος, ελέχθη ότι απουσίαζε στις ΗΠΑ).
Πάντως, επιμένει το fund Quintessential Capital Management στις θέσεις του για τη Folli Follie, εξαπολύοντας, με νέα ανακοίνωσή του, νέες κατηγορίες κατά της εταιρείας, με επίκεντρο τα σημεία πώλησης.
Η εισηγμένη απάντησε, αναρτώντας στο site του Χρηματιστηρίου μακροσκελή ανακοίνωση με όλα τα σημεία πώλησης, συνολικά 587 σημεία (είναι αναρτημένη στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό").
«Σε συνέχεια χθεσινής δήλωσης και προκειμένου να καταστεί απόλυτα σαφές, θέτουμε σήμερα στην διάθεση του επενδυτικού κοινού αναλυτική λίστα όλων των σημείων πώλησης (POS) του Brand Folli Follie και προσκαλούμε όποιον επιθυμεί να τα επισκεφτεί», αναφέρει η εισηγμένη.
Η νέα έκθεση του fund
Στη νεότερη έκθεση-απάντηση στις δηλώσεις της Folli Follie, το fund αναφέρει πως εξέτασε «την τελευταία ανακοίνωση της FF και επαναλαμβάνει τα κύρια ευρήματα που τεκμηριώνονται στην πρόσφατη έκθεση, παρουσίαση και due diligence της».
Μεταξύ άλλων, αναφορικά με τα ταμειακά υπόλοιπα, κάνει λόγο για έσοδα από τόκους 229.000 ευρώ επί ταμειακών υπολοίπων 328 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πως «το υποδηλούμενο επιτόκιο είναι μόλις 0,07%. Αυτό το ποσό απαιτεί αποσαφήνιση από την εταιρεία».
«Στο τελευταίο conference call την περασμένη εβδομάδα, η FF απάντησε σε ερώτηση αναλυτή αναφορικά με τη θέση των ταμειακών υπολοίπων και εάν τα ταμειακά υπόλοιπα βρίσκονται στην Ευρώπη ή την Ασία. Η FF απάντησε με αμφιλεγόμενο τρόπο "στην Ευρώπη και στην Ασία". Μια γρήγορη ματιά στον ισολογισμό της FF Group Sourcing Limited θα δείξει πως 217 εκατ. ευρώ σε μετρητά (66%) τηρούνται στην Ασία, όπως φαίνεται στον ισολογισμό της FF Group Sourcing limited, την ασιατική θυγατρική της FF».
Όπως αναφέρει η QCM, «καταλαβαίνουμε πως η FF πρόκειται να δημοσιοποιήσει τη δική της λίστα εγγράφων. Αν υπάρξουν ασυμφωνίες, αναμένουμε η FF να εξηγήσει πλήρως γιατί αναρτούσε για χρόνια ανακριβείς πληροφορίες για τους εντοπισμούς καταστημάτων της. Επιπλέον, εφιστούμε την προσοχή των αναγνωστών σε όποια επιπλέον έγγραφα φέρει η FF αναφορικά με τα σημεία πώλησής της. Φοβόμαστε, με βάση τις αποδείξεις που συλλέξαμε και που παρουσιάσαμε στις εκθέσεις μας, πως ένα μεγάλο μέρος του δικτύου της FF μπορεί να αποτελείται από πολύ μικρά σημεία πώλησης ή από πωλητές χονδρικής που πωλούν πολλά brands (εκ των οποίων η FF μπορεί να αποτελεί ένα ελάχιστο μόνο μέρος). Αυτά τεχνικά κατηγοριοποιούνται ως "σημεία πώλησης", όμως είναι απίθανο να παράγουν πωλήσεις 2,4 εκατ. δολαρίων/σημείο πώλησης που υποδηλώνουν οι οικονομικές καταστάσεις της FF. Η FF θα πρέπει να συμπεριλάβει, μαζί με την οποιαδήποτε επικαιροποιημένη λίστα των σημείων πώλησης, τη φύση, το μέγεθος και τον όγκο πωλήσεων κάθε σημείου πώλησης.
Εντέλει, πιστεύουμε πως θα πρέπει να διοριστεί αμέσως μια εξειδικευμένη λογιστική ομάδα (forensic accounting team), προκειμένου να ξεκαθαριστεί μια και καλή το ζήτημα».