Η αγορά έδειξε ότι η υποχώρηση της προηγούμενης εβδομάδας ήταν ένα φαινόμενο καθαρά βραχυπρόθεσμης φύσης το οποίο έδωσε ανάσες για περισσότερη ανοδική δυναμική. Οι 830 μονάδες επιβεβαίωσαν το χαρακτήρα τους ως στήριξη και πλέον ο Γενικός Δείκτης έχει βάλει πλώρη το καθοδικό κενό των 885 – 892 μονάδων το οποίο έρχεται από τον Μάρτιο του 2020 όταν για πρώτη φορά έκλεισε η οικονομική δραστηριότητα και θα είναι το άλμα επιστροφής στα επίπεδα διαπραγμάτευσης προ πανδημίας. Ο τεχνικός δείκτης MACD, όπως σημειώνει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta ΑΧΕΠΕΥ κ. Μάνος Χατζηδάκης, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από θέση πώλησης γύρισε εκ νέου σε θέση αγοράς ενώ η συνεχής καταγραφή νεότερων υψηλών έτους και 13 μηνών δείχνει ότι η δυναμική της ανόδου έχει ακόμα αρκετά καύσιμα. Οι ταλαντωτές εκ νέου εισήλθαν σε υπεραγορασμένες ζώνες τιμών, αυτή την φορά ωστόσο στοχεύουν αισθητά υψηλότερα με πιθανή κορύφωση στις 910 μονάδες. Η περιοχή αυτή έχει ιδιότητες αντίστασης που χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής καθώς στο εν λόγω επίπεδο είχε προηγηθεί χρονική διανομή πριν την απότομη πτώση που ακολούθησε και επομένως θα απαιτηθούν μεγαλύτερα συναλλακτικά δεδομένα για να κατακτηθεί.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους χρηματιστές, η πορεία κάποιων μετοχών που ξεκίνησε θεαματικά στο ά 3μηνο, αφήνει υποσχέσεις, όπως προκύπτει από την διαγραμματική κίνησή τους και για το β’. Με τα κέρδη της αγοράς στους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς στο 7%, καταγράφονται αποδόσεις που ξεπερνούν το… 45%.
Κέρδη που πλησιάζουν το 32% από την αρχή της χρονιάς για τη ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ. Κέρδη τα οποία συνδέονται με τις μετοχικές ανακατατάξεις που συντελούνται την τελευταία περίοδο στον όμιλο, από τη στιγμή που η Reggeborgh μειώνει τη θέση της με σημαντικό premium σε σχέση με την τρέχουσα τιμή, τα 11,25 ευρώ.
Το powergame.gr από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το ενδιαφέρον για τον όμιλο Βιοχάλκο και τις θυγατρικές του, οι οποίες εμφάνισαν ισχυρά αποτελέσματα για μία δύσκολη χρήση, όπως του 2020. Κέρδη 28,9% για τη μετοχή από την αρχή του χρόνου και 45% για τη Cenergy.
Κέρδη πάνω από 25% για την Eurobank, η οποία κατάφερε να μειώσει το στοκ των κόκκινων δανείων και διαθέτει στο μετοχικό της κεφάλαιο ισχυρούς μετόχους, όπως το Fairfax του Πρεμ Γουάτσα.
Πάνω από 22% η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία κατάφερε α) να εκδώσει ομόλογο με όρους που συνδέονται με την πράσινη οικονομία, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην Ευρώπη, και β) με όρους που μειώνουν το κόστος εξυπηρέτησής του σε 3,7%.
Πάνω από 18% είναι η αντίδραση για τον Μυτιληναίο με τις εκτιμήσεις των ξένων να τοποθετούν την τιμή της μετοχής πάνω από τα 20 ευρώ. Μαζί με τη Eurobank δε, είναι οι μετοχές που έχουν ισχυρές πιθανότητες εισόδου στον MSCI.
Πάνω από 16% η αντίδραση για τον Τιτάνα, μετοχή η οποία υστέρησε σε αποδόσεις στη χρήση του 2020. Ο συνολικός κύκλος εργασιών για την Ελλάδα και τη Δ. Ευρώπη παρουσίασε αύξηση 3,3% και διαμορφώθηκε στα € 244,9εκατ. ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 9,2% και ανήλθαν σε € 11,9 εκατ.
Πάνω από 12% τα κέρδη για τον ΟΛΠ, με τη διοίκηση της εταιρείας να προτείνει στη γενική συνέλευση μέρισμα 0,40 ευρώ.
Πάνω από 10% η αντίδραση για την ΕΥΔΑΠ, η οποία εμφανίζει μηδενικό δανεισμό και υψηλά ταμειακά διαθέσιμα περί τα 470 εκατ. ευρώ.
Κατά τα άλλα, πάνω από 36% η απόδοση στην Ιντρακόμ, πάνω από 25% στην Άβαξ, η οποία το επόμενο διάστημα στήνει σύντομα τα εργοτάξια για την Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας. Κέρδη 21% στο ά 3μηνο για την Ιντρακάτ, η οποία φαίνεται να ευνοείται από την μεταφορά του Καζίνο της Πάρνηθας, πάνω από 17% η αντίδραση για τα Πλαστικά Θράκης, 15% για την Τεχνική Ολυμπιακή της οικογένειας Στέγγου και 14% για το διεθνές πλέον λόγω εξαγωγών, Κρι Κρι.