Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος με υψηλό τζίρο
Με τους αγοραστές να επανεμφανίζονται μετά τα μισά της συνεδρίασης η Λεωφόρος Αθηνών επανήλθε σε θετικό έδαφος για να κλείσει στις 2.095,94 μονάδες με οριακή άνοδο 0,17%.
Ο τζίρος διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας τα 227,13 εκατ. ευρώ, με συνδρομή από τα 44 πακέτα συνολικής αξίας 58,9 εκατ. ευρώ, με τον όγκο των συναλλαγών στα 45,96 εκατ. τεμάχια.
Γενικότερα η συνεδρίαση είχε δύο φάσεις, καθώς το πρώτο μισό της η αγορά κινήθηκε με οριακές μεταβολές σε επίπεδο δεικτών και ως εκ τούτου εναλλαγές προσήμου στον ΓΔ, ωστόσο μετά τις 14:00 οι αγοραστές έλεγξαν τις πρωτοβουλίες και η αγορά πήρε ανοδική κατεύθυνση με σαφήνεια αν και στις δημοπρασίες έχασε αρκετό μέρος της δυναμικής της.
Το θετικό της ημέρας ήταν πάντως ότι η χτεσινή διόρθωση (-1,59%) έδειξε να μην έχει συνέχεια, ωστόσο αυτό ήρθε εντός αναβαθμισμένης επενδυτικής διάθεσης γενικότερα στην Ευρώπη και με τους δείκτες της Γηραιάς ηπείρου να κινούνται με αισθητά υψηλότερους ρυθμούς.
Η ελληνική αγορά ωστόσο είναι λογικό να πάρει κάποιο χρόνο ώστε να αφομοιώσει τα νέα επίπεδα που έπιασε κάνοντας σπριντ ουσιαστικά στο ξεκίνημα του Αυγούστου και προς ώρας η εικόνα παραμένει υποδειγματική, με τον αυξημένο τζίρο που συνόδευσε τη σημερινή αντίδραση να ενισχύει τις προσδοκίες για τη συνέχεια.











