Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΓΕΝΟΠ για τη μεταφορά της ΔΕΗ στο Υπερ- Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και συσπειρώνεται μαζί με τους συνδικαλιστές της ΕΥΔΑΠ προετοιμάζοντας κινητοποιήσεις.
Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων της ΔΕΗ καταγγέλλει: “Η απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει στο Υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων μαζί με τη ΔΕΗ και άλλες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας συνιστά λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, την ώρα μάλιστα που το 17% της ΔΕΗ βρίσκεται στη «λεία» του ΤΑΙΠΕΔ (του κ. Πιτσιόρλα)”.
Και συνεχίζουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ: “Τα όσα ακούγονται για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι «φύλα συκής» που πάρα τις έντονες προσπάθειες των κυβερνητικών στελεχών, δεν πείθουν πλέον κανέναν”.
“Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ”, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, “είχε καταγγείλει έγκαιρα την προσπάθεια παραπλάνησης της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας. Δυστυχώς, η «κυβέρνηση της αριστεράς» με την απόφαση να εκχωρήσει επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα στους δανειστές υπονομεύει κάθε μελλοντική αναπτυξιακή προσπάθεια και καταδικάζει τη χώρα”. Και καταλήγουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ: “Οι μάσκες έπεσαν πλέον. Η Κυβέρνηση δεν ξεπουλά μόνον τη ΔΕΗ. Αναλαμβάνει και τις ευθύνες για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχουν οι αποφάσεις της στην Εθνική Οικονομία και στο μέλλον της χώρας”.
Η ΓΕΝΟΠ καλεί τέλος τους εργαζομένους της ΔΕΗ στη συνέντευξη Τύπου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί μαζί με τους συνδικαλιστές της ΕΥΔΑΠ την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι.
Εργαζόμενοι ΑΗΣ Μεγαλόπολης
Με εξίσου σκληρή ανακοίνωση τοποθετείται και το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προχωράει σε κάτι που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εξαιτίας των κοινωνικών αντιδράσεων: Την ιδιωτικοποίηση των μετοχών του Δημοσίου της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και άλλων εταιρειών στο νέο Υπερ-Ταμείο με το νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Τρίτη”, τονίζει το Σωματείο και συνεχίζει: “Στο Υπερ-Ταμείο θα περάσει το 34% των μετοχών του Δημοσίου στη ΔΕΗ ενώ το υπόλοιπο 17% έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ και με τις μνημονιακές δεσμεύσεις θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες πιθανά και μέχρι το τέλος του 2016.
Οι μετοχές των δημοσίων επιχειρήσεων - και της ΔΕΗ - μεταβιβάζονται στην ΕΔΗΣ (θυγατρική του Υπερ-Ταμείου) αυτοδικαίως και χωρίς αντάλλαγμα”.