Στη λιανική αγορά φυσικού αερίου με την προσφορά συνδυασμένων πακέτων ηλεκτρικής ενέργειας και αερίου ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί η ΔΕΗ, παρέχοντας ολοκληρωμένα ενεργειακά προϊόντα, όπως οι ανταγωνιστές της.
Η εταιρία, η οποία εδώ και χρόνια έχει αναγγείλει την πρόθεσή της να ασχοληθεί με το φυσικό αέριο, μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει ουσιαστικές κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Δεδομένης όμως της προοπτικής μείωσης του μεριδίου της στην εσωτερική αγορά ηλεκτρισμού με βάση τις σχετικές μνημονιακές δεσμεύσεις και του ραγδαίου μετασχηματισμού που υφίσταται με την πώληση λιγνιτικών μονάδων κλπ, η είσοδός της σε άλλες ενεργειακές αγορές καθίσταται αναγκαία για να διατηρήσει ισχυρή παρουσία στην εσωτερική αγορά.
Σε σχέση με το φυσικό αέριο τα σχέδια της ΔΕΗ δεν περιορίζονται μόνο στη λιανική. Ήδη διερευνώνται εναλλακτικές πηγές προμήθειας για την τροφοδοσία των μονάδων της αλλά και η επέκταση των δραστηριοτήτων της στα νησιά και σε περιοχές που δεν καλύπτονται από το υφιστάμενο δίκτυο με την ανάπτυξη υποδομών για την μετατροπή των αυτόνομων πετρελαϊκών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής σε μονάδες φυσικού αερίου.
Ας σημειωθεί ότι προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ήδη γίνει μελέτες σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ, ενώ σε διάφορα μη διασυνδεδεμένα νησιά γίνονται την περίοδο αυτή μελέτες και από ανεξάρτητους φορείς για τη δυνατότητα μετατροπής των υφιστάμενων αυτόνομων πετρελαϊκών μονάδων σε μονάδες καύσης φυσικού αερίου. Πρόσφατα η ΡΑΕ ανέθεσε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο την εκπόνηση μίας τέτοιας μελέτης για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Στο μέλλον δε η δραστηριότητα αυτή θα μπορούσε να συνδυαστεί με την ανάπτυξη ενός τοπικού δικτύου αερίου για επαγγελματικές και οικιακές καταναλώσεις.
Η τροφοδοσία των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στα νησιά θα γίνεται με συμπιεσμένο αέριο (CNG).