Χρηματιστήριο: Oι τράπεζες στέλνουν τον δείκτη πάω από τις 2.050 μονάδες
Nέο ιστορικό ρεκόρ για τον S&P χθες με κλείσιμο λίγο πριν από τις 7000 μονάδες και η τάση αυτή περνάει σήμερα και στην Ευρώπη με τονδείκτη Dax να κινείται επίσης ανοδικά.
Σημειώνεται πως ξεκινάει σήμερα η δημόσια προσφορά του εταιρικού ομολόγου έως 500 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Αύριο μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα η Jumbo και o ΑΔΜΗΕ. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα διανείμουν 564 εκατ. ευρώ και η Τράπεζα Κύπρου 87 εκατ. Ευρώ, με το σχετικό δικαίωμα να αποκόπτεται χθες (0,20 ευρώ).
Η Eurobank ξεκινά πρώτη να διανέμει σε μετρητά, ποσόν 170 εκατ. ευρώ.
-Η Alpha Bank θα διανείμει 111 εκατ. ευρώ,
-Η Εθνική Τράπεζα υπολογίζεται ότι θα διανείμει σε μετρητά ποσό 183 εκατ. ευρώ,
-Η Τράπεζα Πειραιώς, θα προχωρήσει σε αγορές ιδίων μετοχών που θα αυξήσουν την εσωτερική αξία των μετοχών καθώς οι μετοχές θα ακυρωθούν, με την γενική συνέλευση να είναι προγραμματισμένη την ερχόμενη Πέμπτη.
-Η Τράπεζα Κύπρου θα διανείμει 87 εκατ. Ευρώ.
Άνοιγμα πάνω από τις 2052 μονάδες και στόχος αποτελεί η προσέγγιση των 2085, όπως σημειώνουν οι αναλυτές. Κέρδη πάνω από 1% η Άλφα στο ξεκίνημα, η ΕΤΕ επιστρέφει πάνω από τα 12 ευρώ και η Eurobank στα 3,30, ενώ η Πειραιώς, αγγίξει τα 7,17 και με άνοδο κοντά στη μία ποσοστιαία μονάδα. Κέρδη 1,10 στο ξεκίνημα γι την Metlen στα 50,60, στα 10,14 η άνοδος του ΔΑΑ με την UBS να δίνει τιμή στόχο στα 11 ευρώ. Στα 16,83 ο ΟΤΕ και λίγο πριν από τα 20 πάλι ο ΟΠΑΠ. Κέρδη 1% στα 12,16 η Cener, +1,40% h Ευρώπη, στα 3,35 ο ΑΔΜΗΕ, στα 13,78 η Aegean με οριακή άνοδο, στο 1,29 η Ιντραλότ.











