Χρηματιστήριο: Ασκήσεις ισορροπίας πάνω από τις 2.100 μονάδες
H Federal αποφασίζει την Τετάρτη για τα παρεμβατικά της επιτόκια με την επενδυτική κοινότητα να προσβλέπει σε μείωσή τους κατά 25 μ.β.
Την Τρίτη 9/12 ξεκινά η δημόσια προσφορά για το εταιρικό ομόλογο της Aktor που ολοκληρώνεται την Πέμπτη 11/12, οπότε και ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου 2025 για τον ΑΔΜΗΕ.
Η υπέρβαση των 2.100 μονάδων του ΓΔ διαμορφώνει προϋποθέσεις για κίνηση προς το υψηλό του έτους, τις 2.135 μονάδες του Αυγούστου κατά τον τελευταίο μήνα του έτους, σημειώνει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ. Σημειώνεται πως σήμερα ξεκινάει το συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχών πολλών εισηγμένων εταιρειών αλλά και σημαντικών στελεχών της αγοράς.
Αύριο ξεκινάει η δημόσια προσφορά του εταιρικού ομολόγου της Aktor και θα διαπραγματευτεί για τελευταία φορά η Eurobank για να επιστρέψει στις 15/12 έχοντας ολοκληρώσει το reverse merger.
Ξεκίνημα με μικρές απώλειες την Δευτέρα για το Χ..Α. που κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τις ευρωπαϊκές αγορές.
Μικρές απώλειες 0,25% και κίνηση πλαγιοκαθοδική στα όρια των 2.100 μονάδων. Οι πιέσεις όμως, απορροφούνται, όπως προκύπτει στα πρώτα λεπτά με επαναφορά του δείκτη πάνω από τις 2.103, με την Βιοχάλκο που έχει βάλειπλώρη για τα 11 ευρώ, την ΔΕΗ στα 17,70, ΕΤΕ και Eurobank που ενισχύονται οριακά στα 13,70 και 3,53 ευρώ, ΜΟΗ στα 30 ευρώ, ΟΠΑΠ στα 18,62.
Πτώση 1,74% στην Μετλέν μετά τη νέα σορτ θέση που άνοιξε στην μετοχή, υποχωρώντας στα 41,76 ευρώ. Αντίδραση βγάζει και η Άλφα, στα 3,46 , ενώ συνεχίζει ανοδικά η Qualqo, στα 6,18 ευρώ. Πάνω από 6,5 εκατ. Ευρώ οι συναλλαγές αυτή την ώρα.











