Σε bear market ο χρυσός – Έχει χάσει 22% από τα υψηλά Ιανουαρίου
Συνεχίζει την πτωτική του πορεία ο χρυσος με το πολύτιμο μέταλλο να έχει εισέλθει σε bear market, καθώς οι επενδυτές χαλαρώνουν τις θέσεις τους, με ένα ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ και τις αυξημένες αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου να μειώνουν την ελκυστικότητά του.
Η τιμή spot του χρυσού έχει πλέον χάσει πάνω από 22% από τότε που έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 5.594,82 δολαρίων ανά ουγγιά στα τέλη Ιανουαρίου, με το πολύτιμο μέταλλο να χάνει σχεδόν 10% την περασμένη εβδομάδα, στη χειρότερη επίδοσή του από τον Σεπτέμβριο του 2011. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης του δολαρίου έχει ενισχυθεί κατά περίπου 3% από την έναρξη του πολέμου.
Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου υποχωρεί κατά 0,47% στα 4.390 δολάρια ανά ουγγια και η τιμή spot υποχωρεί κατά 0,37% στα 4.388 δολάρια ανά ουγγιά.











