Στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταφθάνουν καθημερινά αιτήματα για κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές κατά την προεκλογική περίοδο, στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού κ.λπ.
Παρότι στο διάστημα που μεσολαβεί έως τις εκλογές απαγορεύονται δια νόμου (2190/1994) οι προσλήψεις και οι μεταθέσεις, εντούτοις εφόσον προκύπτει η αναγκαιότητά τους (κυρίως για θέματα ασφάλειας), η αρμόδια τριμελής επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας μπορεί να γνωμοδοτήσει θετικά.
Και ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφά έως τις 20 Σεπτεμβρίου, στο ΣτΕ έχουν κατατεθεί ήδη οκτώ αιτήματα για κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις σε υπουργεία και δήμους.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών ζητά την άμεση πρόσληψη 55 υπαλλήλων λόγω του μεταναστευτικού κύματος που καταφθάνει στα ελληνικά σύνορα, ενώ το υπουργείο Παιδείας αιτείται την αναστολή των πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς ωστόσο να καθορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών.
Την εξαίρεση -από την αναστολή προσλήψεων- ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού διεκδικεί και το υπουργείο Εργασίας, ενώ το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ζητά την πρόσληψη 51 υπαλλήλων με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας.
Σε επίπεδο δήμων, ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου Βόλου ζητεί την πρόσληψη 83 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ενώ ο δήμος Κισσάμου επιθυμεί να προσλάβει 2 εποχικούς υπαλλήλους για την κάλυψη έκτακτων αναγκών του.
Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ναυπλιέων ζητεί την πρόσληψη υπαλλήλων για τους παιδικούς σταθμούς του και τέλος το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν ζητά άδεια προκειμένου να προκηρύξει θέσεις καθηγητών χορού για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.